Vandaag gesloten

KUNST IN DE MAAK
Cotton Skies van MARIELIN SIEMONS
10 januari t/m 14 februari 2021

KUNST in de MAAK: serie tentoonstellingen waarbij in de expositieruimte van de kunstuitleen een kunstenaar werkt aan een eigen tentoonstelling. De totstandkoming van het werk is voor de bezoekers live te volgen. Kom kijken en meedoen!

Tijdens Kunst in de Maak maakt Marielin Siemons een landschap: Cotton Skies, een wolkendecor van katoenen watten.
Katoen, voor iedereen een herkenbaar materiaal wat in zijn zichtbare eigenschappen veel gelijkenissen heeft met de manier waarop wij wolken waarnemen.

Ontdekken, herkennen, uitwisselen van materialen en werkwijzen die resulteren in een ogenschijnlijk, vervreemdend landschap. Als toeschouwer ben je getuige van dit ‘onderzoek’ ofwel ‘the Making of’. Marielin verhuist haar atelier en ‘fotostudio’ naar de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar en zal het maakproces van begin tot eind documenteren en zichtbaar maken.

Naast  het maakproces van dit vervreemdende landschap Cotton Skies toont zij ook de installatie Black Forrest en een serie fotoprints getiteld Diorama’s.

  • Black Forest is een 3-dimensionaal landschap decor van 3 meter breed met een time-laps film van het complete totstandkoming van dit werk. 
  • Fotoserie Diorama bestaat uit 4-delige fotoserie van gefotografeerde kijkdozen van 120 cm breed.
Ga terug
Top