VOORTGEZET ONDERWIJS VOORTGEZET ONDERWIJS

VOORTGEZET ONDERWIJS

KIJKEN MET JE OREN
Tijdens de uitvoering van het project ‘Kijken met je oren’ ontdekt de leerling door middel van zelfgekozen muziek wat er te beleven is aan beeldende kunst. De collectie van Kunstuitleen Alkmaar staat centraal als de leerlingen gewapend met discman of MP3-speler en koptelefoon op zoek gaan naar het kunstwerk dat het best past bij hun favoriete muziekfragment. Bij binnenkomst geven wij een korte uitleg over het project, de leerling ontvangt een koffertje met daarin alles wat hij/zij voor het project nodig heeft en gaat zelf aan de gang.

Niveau : alle niveaus
Deelname     : max. 16 lln.
Tijdsduur : 45 - 60 minuten


TOP SECRET!
‘Top secret!' is een klassikale workshop. Leerlingen krijgen na een korte uitleg een (geheime) opdracht waarna ze in groepjes aan het werk gaan. De collectie van Kunstuitleen Alkmaar staat hierbij centraal. Ieder groepje zoekt kunstwerken die bij de opdracht passen. Tot slot is er een presentatie in de vorm van een kleine tentoonstelling met de gekozen kunstwerken. Welke geheime opdracht is er uitgevoerd?

Niveau      : 1ste en 2de klassen VO
Tijdsduur       : 60 minuten


DIT STELT NIKS VOOR!
Veel jongeren vinden abstracte kunst lelijk: het stelt immers niks voor! Maar zelf een abstract kunstwerk maken is niet zo makkelijk als het lijkt. Mondriaan heeft bijna zijn hele leven nodig gehad om het te leren! Aan de hand van zijn werkwijze maken de leerlingen met hun favoriete, vaak figuratieve kunstwerk als inspiratiebron zelf een abstract kunstwerk. Op sociaal-emotioneel gebied wordt aandacht besteed aan het verwoorden van je mening over kunst en het respecteren van de mening van een ander.

Niveau            : 1ste en 2de klassen VO
Tijdsduur        : 60 minuten


Overige informatie voor alle projecten:
Kosten
         : € 4 per leerling
                          (contant of cultuurkaart)
Aanmelden   : telefonisch of per e-mail

DEEL MET VRIENDEN
FACEBOOK    |   
Vandaag open 12 - 17 uur