Vandaag 12 - 17 uur 12 - 17 uur

NIEUWE SCHILDERIJEN VAN YVONNE ZOMERDIJK
EEN FELKLEURIGE WERELD

Van Yvonne Zomerdijk hebben we nieuw werk in de collectie. 
Je kunt ze komen kijken of meteen lenen. [of kopen :-) ]

Het werk van Yvonne Zomerdijk is direct herkenbaar. De glasheldere kleuren knallen van het doek. Elementen uit het alledaagse leven, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, worden in één beeld bijeen gebracht, zodat een vervreemdend effect verkregen wordt. Deze uitvergrotingen van de werkelijkheid werken tegelijkertijd humoristisch en ontwrichtend. Je gaat daardoor extra goed kijken om beter te kunnen zien wat die ‘onmogelijke’ compositie jou te zeggen heeft. Want, hoe dan ook, Zomerdijk vertelt wel degelijk een verhaal.
Ook het werk dat nu in de collectie is opgenomen maakt een bedachte indruk: het beeld is strak gecomponeerd, alsof het toeval moest worden uitgeschakeld. Je zou het met recht een stilleven kunnen noemen. Een greep uit de wereld om ons heen is zó verstild weergegeven, dat een eventuele handeling slechts gesuggereerd wordt. Onzichtbaar maar wel aanwezig.
Het doek Met Stip ziet er eenvoudig uit: een kom met fruit en vijf lieveheersbeestjes. Het felle rood van de acrylverf domineert de voorstelling. Niettemin leeft dit stilleven, doordat de samenstellende delen - kom, fruit en insect - in verschillende tinten rood zijn geschilderd. Aardbei, kers, aalbes en lieveheersbeestje vertellen samen het verhaal van frisheid, bloei en vergankelijkheid. Tenslotte moeten ook insecten eten. Vrolijk, veelkleurig én veelzeggend.

Klik hier voor al het werk van Yvonne Zomerdijk bij Kunstuitleen Alkmaar.


Cherry Picking, acrylverf op doek
73 x 53 cm   € 750
huurprijs zonder sparen € 11
huurprijs met sparen € 15/maand waarvan je € 6 spaart
[foto boven]

Met stip, acrylverf op doek
73 x 53 cm   € 750
huurprijs zonder sparen € 11
huurprijs met sparen € 15/maand waarvan je € 6 spaart
[foto beneden]

Ga terug
Top