Nu te zien 2018

(ZELF)PORTRET

18 oktober t/m 4 november

Sebastiaan Bruin (afbeelding onder) tekent of schildert al bijna anderhalf jaar als een dagelijks ritueel een zelfportret.
De keuze van het materiaal, het moment van het maken en de tijd die hij er aan besteedt zijn steeds verschillend.  

De portretten van Diana van Hal gaan over identiteit en diversiteit.
“Het anders zijn, het onbekende in mensen trekt mij aan. De voornaamste techniek die ik hierbij tot nu toe gebruik is de linosnede. Grafiek, speciaal hoogdruk, is mijn thuisland zou je kunnen zeggen.”

De portretten van Erik van der Schee (afbeelding boven) zijn een mild ironische knipoog naar de kijker, op het snijpunt waar tragiek zich laat voelen. De portretten zijn met acrylverf op doek geschilderd.

Op zaterdag 3 november van 15 tot 17 uur zijn de kunstenaars aanwezig.
Je bent van harte welkom.

 

 

TEXO STOOP

NIEUW WERK

Voor Texo Stoop is klei een heerlijk, natuurlijk en makkelijk materiaal om mee te werken. De naïviteit en onbevangenheid, zoals die te vinden zijn in kindertekeningen en sommige Afrikaanse kunst, spreken hem enorm aan. Hij streeft er dan ook naar zonder pretenties zijn beelden te maken. Zoals hij het zelf verwoordt: “Het is zoeken naar een gemoed waarin de dingen vanzelf gaan. Het is ook zelfonderzoek wat mij boeit. Als mij dit lukt gaat het op rolschaatsen, staan alle lichten op groen, en ontstaat er vaak iets waar ik zeer tevreden over ben en ik erg van kan genieten.“
Zijn beelden zijn méér dan zomaar mooie beelden, de uitgebeelde figuren van Stoop hebben stuk voor stuk een bijzonder sympathieke uitstraling en zijn heel wat meer waard dan een plekje in een lege hoek. De maker heeft er in ieder geval een ondefinieerbaar vrolijk ingrediënt in meegebakken.

Aldo, keramiek
42 x 25 x 18 cm   € 650
huurprijs € 12,50 per maand waarvan je € 5 spaart
[foto boven]

Something special for you, keramiek
40 x 26 x 16 cm € 650
huurprijs € 12,50 per maand waarvan je € 5 spaart
[foto onder]


Nieuwe kunstenaar

object of schilderij?

Werk van Michel Wijdeveld nieuw bij Kunstuitleen Alkmaar: je kunt het bekijken, lenen, en/of kopen.

Bij het werk van Michel Wijdeveld vraag je je af, of je met een schilderij van doen hebt of met een driedimensionaal object. De schilderijen die hij maakt zijn door hun grotere diepte tevens objecten.
Uitgaande van het eenvoudige principe dat een schilderij in essentie niet meer is dan verf op doek of paneel kwam hij tot een serie kleine kunstwerken die het midden houden tussen driedimensionale objecten en schilderkunst. Dit objectkarakter is ingegeven door zijn fascinatie voor het schilderij als ding. De tekens die hij toepast zijn ontleend aan een abstract-expressionistisch beeldidioom. Met behulp van sjabloontechniek worden de vormen overgezet op de objecten. De vormen beslaan zowel de voor- als de zijkanten.

Kijk hier voor alle nieuwe (hang)objecten van Michel Wijdeveld.
'Nr. 17.2', acrylverf op paneel
23 x 23 x 6 cm  € 500
huurprijs € 10 per maand waarvan je € 4 spaart
[foto boven]

'Nr. 17.3', acrylverf op paneel
25 x 14 x 8 cm  € 500
huurprijs € 10 per maand waarvan je € 4 spaart
[foto boven]

of leen er twee, dan betaal je € 17,50 per maand (je spaart dan € 7)
of drie voor € 22,50 per maand waarvan je € 9 spaart

Ga terug
Vandaag open 12 - 17 uur