Nu te zien 2018

De BLAUWDRUK VAN CAPGRAS

18 FEBRUARI T/M 18 MAART

Inge Nicole is de auteur van De blauwdruk van Capgras.
Een roman waarin de leden van de familie Koppedraijer zich als een ander voordoen en/of zoeken naar hun eigenheid. Moeder Koppedraijer herkent mensen, dieren en dingen maar hun identiteit niet; zij heeft het syndroom van Capgras. Dochter Juliet, die beeldend kunstenaar is, rijgt haar leven met zelfgemaakte beelden aaneen. In deze expositie is te ervaren hoe een papieren personage zich buiten het boek weet te werken. Verkoopt zij lucht, baart zij blauwe baby's op doek of is haar identiteit door de auteur vormgegeven?

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 18 februari om 16 uur door kunstenaar Judith Heinsohn. Je bent van harte welkom

AD GROOT

Nieuw in collectie

VERSTILLING

“ Voor al mijn werk geldt, dat de essentie bestaat uit een zekere mate van verstilling. “ De schilderijen van Ad Groot (1953) ademen inderdaad een ongekende rust uit. Groot is autodidact, maar in zijn vroege werk is wel de invloed van Jaap Min te herkennen; deze Bergense kunstenaar heeft hem regelmatig van advies gediend. De kloeke, expressionistische stijl en de verzadigde kleuren van de Bergense School, waaraan Min zich zijn leven lang vasthield, waren ook nog te herkennen in Groots vroege schilderijen. Hoewel sprake was van een zekere abstractie, bleven zijn landschappen toch traditionele ‘vensters op de buitenwereld’. Tijdens zijn verblijf in Parijs (1985-2010) maakte hij een ontwikkeling door, die gekenmerkt kan worden als een proces van verinnerlijking. Zijn werk, zoals wij dat nu kennen, lijkt welhaast bedoeld voor persoonlijke devotie; het kent een duidelijk mystieke inslag. Laag voor laag bouwt Ad Groot zijn schilderij op, waarbij de textuur zelf, de tastbaarheid en stoffelijkheid thematisch zijn. Op de grens van figuratief en abstract schept hij zo een imaginaire wereld, waarin compositie en kleur een evenwicht zoeken. Voor de kijker kan dit verwarrend werken: heb je nu met een landschap of een zeegezicht te maken? Maar ook verrijkend, omdat je zicht krijgt op een wereld die je nog niet kende. Stil en indringend.

Turbulent Sky, olie op doek
140 x 70  € 1.700
huurprijs € 25 per maand waarvan u € 10,- spaart
(foto boven)

Blauwe winter, olie op doek
145 x 110 cm € 3.200
huurprijs € 45,- per maand waarvan u € 27,- spaart
(foto onder)

 

Ga terug
Vandaag open 14 - 17 uur