Nu te zien 2018

Nieuwe kunstenaar

object of schilderij?

Werk van Michel Wijdeveld nieuw bij Kunstuitleen Alkmaar: je kunt het bekijken, lenen, en/of kopen.

Bij het werk van Michel Wijdeveld vraag je je af, of je met een schilderij van doen hebt of met een driedimensionaal object. De schilderijen die hij maakt zijn door hun grotere diepte tevens objecten.
Uitgaande van het eenvoudige principe dat een schilderij in essentie niet meer is dan verf op doek of paneel kwam hij tot een serie kleine kunstwerken die het midden houden tussen driedimensionale objecten en schilderkunst. Dit objectkarakter is ingegeven door zijn fascinatie voor het schilderij als ding. De tekens die hij toepast zijn ontleend aan een abstract-expressionistisch beeldidioom. Met behulp van sjabloontechniek worden de vormen overgezet op de objecten. De vormen beslaan zowel de voor- als de zijkanten.

Kijk hier voor alle nieuwe (hang)objecten van Michel Wijdeveld.
'Nr. 17.2', acrylverf op paneel
23 x 23 x 6 cm  € 500
huurprijs € 10 per maand waarvan je € 4 spaart
[foto boven]

'Nr. 17.3', acrylverf op paneel
25 x 14 x 8 cm  € 500
huurprijs € 10 per maand waarvan je € 4 spaart
[foto boven]

of leen er twee, dan betaal je € 17,50 per maand (je spaart dan € 7)
of drie voor € 22,50 per maand waarvan je € 9 spaart

BEDE-VAART in OPBOUW

OP HET BOLWERK

De werkzaamheden voor de buitententoonstelling BEDE-VAART op het Bolwerk zijn van start gegaan.

Op het door Bouwbedrijf De Geus gebouwde podium wordt gewerkt aan de opbouw van 'Kapel' van Matthijs Munnik.
Dit wordt op het platform een slakkenhuisvormig bouwwerk. Stralend wit van buiten, dof zwart van binnen en met een hightech 'plafondschildering'. De eenentwintigsteeeuwse variant op de plafondschilderingen in Middeleeuwse kerken. Mathijs Munnik gebruikt nog steeds verf, maar het hallucinerend effect wordt bereikt met behulp van LED’s en computertechnologie. Vanaf 24 juni te betreden.
[foto boven]

En Simone de Groot begint met het aanbrengen van haar mantra's.
[foto onder]

 

 

Nieuw bij Kunstuitleen Alkmaar

Werk van Maaike Nijlunsing nieuw bij Kunstuitleen Alkmaar: je kunt het lenen of kopen.

VERLATENHEID

Maaike Nijlunsing studeert in 2000 af aan Academie Minerva in Groningen. Zij woont en werkt als beeldend kunstenaar en docent in Noordbroek, een plaatsje vlakbij Veendam. Hoewel zij met haar favoriete acrylverf haar doeken tot de laatste vierkante millimeter heeft gevuld, stralen deze werken een absolute leegte en verlatenheid uit. Kolossale gebouwen – ook als het een detail betreft zoals bijvoorbeeld een trapgat – vullen het canvas volledig. Maar, het is statisch, doods, geen levende ziel te bekennen. Als er al iets levends te zien is, fungeert het als contrast en versterkt daarmee de desolaatheid van de voorstelling. Zoals de boom naast de lege blokkendoos van het flatgebouw. Bovendien is hij bladerloos en daarmee net zo schematisch levenloos als de rest van het ‘plaatje’.
Nijlunsing heeft een grote fascinatie voor vervallen industrieel erfgoed en werkt naar aanleiding van foto’s die ze maakt van de omgeving, waar ze zich op dat moment bevindt. Soms heeft ze het geluk “om tegen de mooiste vervallen glorie aan te lopen”. Drie altijd terugkerende thema’s in haar werk zijn: bouwplaatsen en verlaten plekken, landschappen dicht bij huis en volledig abstracte schilderijen die ontstaan zijn uit een gedachtenspel, niet uit een vast beeld. “Ook”, zegt zij,  “ben ik altijd bezig met de constante zoektocht naar de suggestie van diepte en ruimtelijkheid in het schilderij. Hoe wek ik de suggestie van een ruimte waar je in kan kijken op het witte platte doek of papier? Het is een spel, een nooit aflatende uitdaging die ik in ieder werk opnieuw aanga.” Een en ander levert beelden op die zich tussen figuratief en abstractie bevinden.

Klik hier voor de drie nieuwe werken van Maaike Nijlunsing bij Kunstuitleen Alkmaar'Uitzicht 2', acrylverf op doek
105 x 160 cm  € 1.950
huurprijs € 30 per maand waarvan je € 12 spaart
[foto boven]


'Peenemünde', acrylverf op doek
110 x 90 cm  € 1.450
huurprijs € 22,50 per maand waarvan je € 9 spaart
[foto onder]


 

Ga terug
Vandaag gesloten