Nu te zien 2019

STRUCTUREN

24 maart t/m 20 april

GERDA MAAS
Drie elementen vormen duidelijk de basis van Gerda Maas’ werk. Zij is gefascineerd door het universum, structuren uit de natuur en de schoonheid van de wetenschap. Tijdens haar zoektochten stuit zij vaak op ‘dwarrelingen’: gaswolken, supernova’s, glinsterende druppels op een spinnenweb, wervelingen van iepenzaad, een zwerm vogels en menselijke structuren, uitvergroot door een microscoop, zoals hersencellen en longblaasjes. Al deze kleine deeltjes van een groter geheel zijn de vertrekpunten in het creatief werk. Gebruikmakend van het materiaal polymeer maakt zij objecten die als ijle nevels verstilling brengen in een ruimte, deze accentueren en verfijnen.
(Nubula X detail, foto boven)

ANNEKE KLEIN
Vanuit basale weeftechnieken creëert Anneke Klein een veelheid van vormen, texturen en structuren. Het is een groeiend proces, een onderzoek, een vertaling,  als zijnde kijken door een symbolische lens naar het alledaagse en dat wat haar raakt. Ze werkt met uiteenlopende materialen en kleuren met liefde voor eenvoud, vorm en arbeid. Zo ontstaan unieke, zowel draagbare als ruimtelijke, creaties met veelal een samenspel tussen vorm en functie.
(Monoloque, foto onder)

De opening van de tentoonstelling is op zondag 24 maart om 15 uur. De kunstenaars vertellen dan in het kort iets over hun werk en materiaalkeuze. Je bent hierbij van harte welkom. 

 

Nieuwe panelen Hans Wap

ironisch en grappig

Van Hans Wap hebben we weer nieuwe panelen te koop en een aantal nieuwe werken om te lenen.
Je kunt ze komen kijken, kopen of lenen.

De creaties van Hans Wap zijn licht absurdistisch, ironisch en grappig en laten veel ruimte voor de fantasie. Een combinatie van beeld en tekst, voorstellingen voorzien van een kort – in toon humoristisch – vers. Paneel, zeefdruk en korte tekst leveren samen een kijkmoment op, dat grappig is en een glimlach tevoorschijn tovert én tegelijkertijd tot overpeinzing uitnodigt.
Hans wap beheerst vrijwel alle technieken die in de kunstwereld gangbaar zijn. Op doek schildert hij mensen of objecten in het landschap, in kleurrijke houtsnedes en zwart-witte linoleumsnedes toont hij zijn grafische kennis en kunde. Maar ook met keramiek en pasteltekeningen kan hij zijn visie op (elementen uit) de werkelijkheid duidelijk en adequaat uiten. “Onder woorden brengen“ kun je bijna zeggen. Hij publiceert tenslotte ook gedichten.

Klik hier voor al het werk van Hans Wap bij Kunstuitleen Alkmaar.
‘dit is dan onze hond’, zeefdruk op paneel
60 x 40 cm    € 70
alleen te koop
[foto boven]

‘zoals gebruikelijk…’, zeefdruk op paneel
60 x 40 cm   € 70
alleen te koop
[foto boven]

 

Nieuw werk Jan Hollenberg

schoonheid Noord-hollands landschap

Van Jan Hollenberg hebben we nieuw werk in de collectie.
Je kunt ze komen kijken of meteen lenen. [of kopen :-) ]

‘Niet natuurgetrouw, maar wel getrouw aan de natuur’, zo zou je het werk van
Jan Hollenberg
kunnen omschrijven.
Hij steekt zijn liefde voor het Noord-Hollands landschap niet onder stoelen of banken, het loopt als een (vuur-) rode draad door zijn werk. Echter, zoek bij hem niet naar een realistische weergave van de werkelijkheid, hij is absoluut geen fotograaf van aangename plaatsjes in de natuur. Welke beeldende techniek hij ook gebruikt, het werk is  altijd figuratief, dus min of meer herkenbaar. Tegelijkertijd neigt het naar abstractie. Je herkent een bosgezicht, maar door kleurgebruik, schematisch werken en speciaal licht komt het natuurtafereel verstild, vervreemdend over. Krachtig, kleurig, expressief zijn kernwoorden bij de kwalificering van zijn werk, waarin “ik de schoonheid der natuur (wil) verbeelden, respect speelt hierin voor mij een zeer belangrijke rol.” De technieken die hij toepast lopen uiteen van ets / litho en houtsnede tot schilderen met gemengde techniek / acrylverf op papier of linnen en aquarel.

Klik hier voor al het werk van Jan Hollenberg bij Kunstuitleen Alkmaar.
'Mijzenpolder', acrylverf op papier
69 x 84 cm   € 800
huurprijs zonder sparen € 11
huurprijs met sparen € 15/maand waarvan je € 6 spaart
[foto boven]

'Bospad rond Bergen', acrylverf op papier
69 x 69 cm   €  650
huurprijs zonder sparen € 9,50
huurprijs met sparen € 12,50/maand waarvan je € 5 spaart
[foto boven]

Ga terug
Vandaag gesloten