Nu te zien 2019

Nieuw werk Jan Hollenberg

schoonheid Noord-hollands landschap

Van Jan Hollenberg hebben we nieuw werk in de collectie.
Je kunt ze komen kijken of meteen lenen. [of kopen :-) ]

‘Niet natuurgetrouw, maar wel getrouw aan de natuur’, zo zou je het werk van
Jan Hollenberg
kunnen omschrijven.
Hij steekt zijn liefde voor het Noord-Hollands landschap niet onder stoelen of banken, het loopt als een (vuur-) rode draad door zijn werk. Echter, zoek bij hem niet naar een realistische weergave van de werkelijkheid, hij is absoluut geen fotograaf van aangename plaatsjes in de natuur. Welke beeldende techniek hij ook gebruikt, het werk is  altijd figuratief, dus min of meer herkenbaar. Tegelijkertijd neigt het naar abstractie. Je herkent een bosgezicht, maar door kleurgebruik, schematisch werken en speciaal licht komt het natuurtafereel verstild, vervreemdend over. Krachtig, kleurig, expressief zijn kernwoorden bij de kwalificering van zijn werk, waarin “ik de schoonheid der natuur (wil) verbeelden, respect speelt hierin voor mij een zeer belangrijke rol.” De technieken die hij toepast lopen uiteen van ets / litho en houtsnede tot schilderen met gemengde techniek / acrylverf op papier of linnen en aquarel.

Klik hier voor al het werk van Jan Hollenberg bij Kunstuitleen Alkmaar.
'Mijzenpolder', acrylverf op papier
69 x 84 cm   € 800
huurprijs zonder sparen € 11
huurprijs met sparen € 15/maand waarvan je € 6 spaart
[foto boven]

'Bospad rond Bergen', acrylverf op papier
69 x 69 cm   €  650
huurprijs zonder sparen € 9,50
huurprijs met sparen € 12,50/maand waarvan je € 5 spaart
[foto boven]

Tentoonstelling ROOD

17 februari t/m 17 maart 2019

Een tentoonstelling onder de noemer ROOD met werk van Femmie Duiven, Esther Jiskoot en Martha Scheeren.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 17 februari om 16 uur door Marianne Roodenburg.
Je bent hierbij van harte welkom.

Femmie Duiven
maakt sculpturaal werk. Praktisch handelen en zintuiglijk waarnemen vormen de aanleiding tot de beelden die zij maakt. “Ik geef mijn beelden een huid die verleidelijk, sensueel en uitdagend is. Of juist heel aards. Mijn beelden verbinden zowel het menselijke, het gecultiveerde, als de natuur met zijn niet te duiden krachten en eigenschappen.”
Esther Jiskoot gebruikt verschillende materialen in haar kleurrijke, verwondering oproepende sculpturen. Een deel van haar werk bestaat uit glaskralen die eerst tot lange draden zijn geregen en vervolgens worden gehaakt of gebreid. Soms combineert zij dit met keramiek, gegoten aluminium, polyester of geblazen glas. Haar werk refereert aan natuur, mensen, dieren en organische vormen.
Kleur en licht vormen de kern van het werk van Martha Scheeren. Alle kleuren bezitten ‘gedragingen’. Wanneer zij bij elkaar in de buurt komen, ontstaan er relaties. Sterke en zwakke tinten: elke kleur heeft zijn eigen eigenschap die inwerkt op andere kleuren. Scheeren laat dit zien door nuances in dikte of verdunning van de verflaag, het doorschemeren van de ondergrond, of door het effect van de richting van de kwaststreek aan de randen van vlakken. Deze lijken ogenschijnlijk geschilderd in één kleur; het zijn veeleer 'polychromen in één kleur'.


Martha Scheeren
z.t.(2017) acryl op canvas, 100 x 100 cm
[foto boven]

Esther Jiskoot
Lowsu, 70 x 55 x 55 cm
[foto onder]

 

 

Ga terug
Vandaag open 14 - 17 uur