Nu te zien 2019

Karen Winnubst

WAAR? Ergens!

De fotografische landschappen van KAREN WINNUBST dragen niet voor niets de titel Somewhere. Het gaat de kunstenaar niet om een verifieerbare weergave van de werkelijkheid, zij creëert in haar digitale donkere kamer een eigen realiteit. Foto’s, gemaakt op verschillende locaties tijdens haar reizen over de wereld, voegt ze samen en manipuleert zij tot een niet-bestaand landschap. Een landschap dat misschien ergens, op een nog onbekende plek op deze planeet, wél zichtbaar is. Haar liefde voor de natuur is al in Namibië ontstaan, toen zij als kind speelde aan de ruige kust met zijn uitgestrekte, verlaten stranden en hoge zandduinen. Sindsdien doet zij niets liever dan nieuwe landschappen ontdekken tijdens haar vele reizen. Zij werkt daarnaast ook in opdracht, met name portretfotografie.


Somewhere IV, foto op dibond

61 x 91 cm     € 1195
huurprijs € 20 per maand waarvan je € 8 spaart
[foto boven]

Somewhere II, foto op dibond
61 x 91 cm € 1195
huurprijs € 20 per maand waarvan je € 8 spaart
[foto onder]

Rob de Vries bouwt tijdelijk kunstwerk

24 MEI t/m 7 JULI

KUNST IN DE MAAK – serie tentoonstellingen waarbij in de expositieruimte van de kunstuitleen een kunstenaar werkt aan een eigen tentoonstelling. De totstandkoming van het werk is voor de bezoekers live te volgen. KOM KIJKEN!
Rob de Vries is op 24, 25 en 26 mei in de tentoonstellingsruimte aan het werk.

‘Het mooie van een tijdelijk kunstwerk is dat het misschien als een steentje in het water een kleine plons geeft maar de kringen in het water als gevolg van de plons bijna eindeloos doorwerken zonder te weten wat het op een andere plek weer in beweging zet. Het is voor een kunstenaar dan ook fantastisch om mee te mogen doen met Kunst in de Maak’, aldus Rob de Vries.
De keuze om een installatie van alleen hout (met wat touwtjes tegen uitglijden) te maken past bij de minimalistische en abstracte vormgeving en de ontwerpambachtelijkheid in het werk van Rob de Vries die zowel kunstenaar als architect is. Net als in de architectuur is in de kunst de zoektocht naar de essentie van het onderwerp zichtbaar.
Architectuur, constructie en kunst vinden elkaar in deze expositie, maar ook licht en schaduw. Door de keuze voor sterk ruikend cederhout wordt zelfs het reukorgaan aangesproken.

Zonder sponsoring van Vink Bouw uit Nieuwkoop was het niet mogelijk dit werk uit te voeren.

Nieuwe panelen Hans Wap

ironisch en grappig

Van Hans Wap hebben we weer nieuwe panelen te koop en een aantal nieuwe werken om te lenen.
Je kunt ze komen kijken, kopen of lenen.

De creaties van Hans Wap zijn licht absurdistisch, ironisch en grappig en laten veel ruimte voor de fantasie. Een combinatie van beeld en tekst, voorstellingen voorzien van een kort – in toon humoristisch – vers. Paneel, zeefdruk en korte tekst leveren samen een kijkmoment op, dat grappig is en een glimlach tevoorschijn tovert én tegelijkertijd tot overpeinzing uitnodigt.
Hans wap beheerst vrijwel alle technieken die in de kunstwereld gangbaar zijn. Op doek schildert hij mensen of objecten in het landschap, in kleurrijke houtsnedes en zwart-witte linoleumsnedes toont hij zijn grafische kennis en kunde. Maar ook met keramiek en pasteltekeningen kan hij zijn visie op (elementen uit) de werkelijkheid duidelijk en adequaat uiten. “Onder woorden brengen“ kun je bijna zeggen. Hij publiceert tenslotte ook gedichten.

Klik hier voor al het werk van Hans Wap bij Kunstuitleen Alkmaar.
‘dit is dan onze hond’, zeefdruk op paneel
60 x 40 cm    € 70
alleen te koop
[foto boven]

‘zoals gebruikelijk…’, zeefdruk op paneel
60 x 40 cm   € 70
alleen te koop
[foto boven]

 

Nieuw werk Jan Hollenberg

schoonheid Noord-hollands landschap

Van Jan Hollenberg hebben we nieuw werk in de collectie.
Je kunt ze komen kijken of meteen lenen. [of kopen :-) ]

‘Niet natuurgetrouw, maar wel getrouw aan de natuur’, zo zou je het werk van
Jan Hollenberg
kunnen omschrijven.
Hij steekt zijn liefde voor het Noord-Hollands landschap niet onder stoelen of banken, het loopt als een (vuur-) rode draad door zijn werk. Echter, zoek bij hem niet naar een realistische weergave van de werkelijkheid, hij is absoluut geen fotograaf van aangename plaatsjes in de natuur. Welke beeldende techniek hij ook gebruikt, het werk is  altijd figuratief, dus min of meer herkenbaar. Tegelijkertijd neigt het naar abstractie. Je herkent een bosgezicht, maar door kleurgebruik, schematisch werken en speciaal licht komt het natuurtafereel verstild, vervreemdend over. Krachtig, kleurig, expressief zijn kernwoorden bij de kwalificering van zijn werk, waarin “ik de schoonheid der natuur (wil) verbeelden, respect speelt hierin voor mij een zeer belangrijke rol.” De technieken die hij toepast lopen uiteen van ets / litho en houtsnede tot schilderen met gemengde techniek / acrylverf op papier of linnen en aquarel.

Klik hier voor al het werk van Jan Hollenberg bij Kunstuitleen Alkmaar.
'Mijzenpolder', acrylverf op papier
69 x 84 cm   € 800
huurprijs zonder sparen € 11
huurprijs met sparen € 15/maand waarvan je € 6 spaart
[foto boven]

'Bospad rond Bergen', acrylverf op papier
69 x 69 cm   €  650
huurprijs zonder sparen € 9,50
huurprijs met sparen € 12,50/maand waarvan je € 5 spaart
[foto boven]

Ga terug
Vandaag open 12 - 17 uur