Nu te zien 2019

GRAFIEK2019 verandering/ALLES STROOMT

13 oktober t/m 10 november

Grafiek2019 is een grote grafiekmanifestatie die plaatsvindt op verschillende locaties in het land.
Het thema voor de manifestatie is Panta Rhei VERANDERING/ALLES STROOMT’.
Zes kunstenaars nemen deel aan de gezamenlijke tentoonstelling van Kunstuitleen Alkmaar en Grafisch Atelier Alkmaar.

Bij de kunstuitleen is werk te zien van Hanna de Haan, Leonie van Santvoort en José van Tubergen. Elsbeth Cochius, Jeanet Kingma en Carola Rombouts exposeren in het Grafisch Atelier.

Hanna de Haan onderzoekt in haar werk de stad die nooit af is. Schetsen die ze maakt in de stad vormen het beginpunt van haar grafische werk. De snelle krassen in het hout ontstaan met eenzelfde directheid als de potloodlijnen op het papier.
Leonie van Santvoort is gefascineerd door de diversiteit aan verschijningsvormen in de natuur. Uitrollende varens, formatie van zaadjes, uitkomende knoppen, opkomende en verdwijnende planten legt ze vast in tekeningen en foto’s. De gradaties tussen bewondering en afkeer krijgen vorm in grafiek.
Het werk van José van Tubergen is een zoektocht naar nalatenschap. Ruïnes vertellen de geschiedenis van de mens met architectuur als decor. Dit verleden plaatst zij in een andere context en in abstracte vormen, waardoor als het ware een nieuwe geschiedenis ontstaat.

De gezamenlijke opening was op zondag 13 oktober. Start bij Kunstuitleen Alkmaar waar de exposerende kunstenaars kort iets over hun werk en werkwijze vertelden. Daarna lopend met een performance mee naar Grafisch Atelier Alkmaar waar daar de tentoonstelling ook feestelijk werd ingewijd. 


Hanna de Haan
Glimpse  2/3, houtsnede
153 x 196 cm  € 1.400
[afbeelding boven]

Nieuwe schilderijen van Margot de Jager

imaginair landschap

Ook van Margot de Jager hebben we nieuw werk in de collectie.
Je kunt het komen kijken of meteen lenen. [of kopen :-) ]

Het werk van Margot de Jager maakt een puur realistische indruk. Het geschilderde landschap doet de toeschouwer denken aan bestaande locaties, alsof hij ze al eens eerder gezien heeft. Echter, zoals de kunstenaar zelf opmerkt: “De landschappen die ik schilder zijn altijd imaginaire landschappen en refereren niet bewust aan bestaande plekken.”. Zij gebruikt niet alleen olieverf, maar schrikt er niet voor terug om andere materialen – bijvoorbeeld garens – op te nemen in haar afbeelding.

Klik hier voor al het werk van Margot de Jager bij Kunstuitleen Alkmaar.


‘Barock Flowers 2’   olieverf op doek
100 x 55 cm   € 1.875
huurprijs zonder sparen € 18,50
huurprijs met sparen € 27,50 /maand waarvan je € 11 spaart
[foto boven]

‘Porcelain Light’  
olieverf op doek
75 x 140 cm   € 2.750
huurprijs zonder sparen € 26
huurprijs met sparen € 40/maand waarvan je € 24 spaart
[foto boven]

Nieuw werk van Han Reeder

verstild leven

Van Han Reeder hebben we nieuw werk in de collectie.
Je kunt het komen kijken of meteen lenen. [of kopen :-) ]

Han Reeder is van vele (kunst-)markten thuis. Tekenen, schilderen en fotografie zijn even zo vele manieren om zich te uiten. “Schilderen en fotograferen voorzien voor mij in de behoefte om de werkelijkheid om me heen naar binnen te slepen en, zoekend naar eigen vormen, om te toveren tot iets wat helemaal van mij is.” Vooral in de fotografie heeft hij zijn eigen taal gevonden.

Zijn werk heeft eigenlijk altijd betrekking op het Nederlandse landschap, de ordening daarin van de ruimte, de kleuren en het licht. Graag maakt hij gebruik van ijs, glas en water om het licht zo veel mogelijk verschijningsvormen te ontfutselen. Zijn landschappen zijn geen “foto’s” die de werkelijkheid weergeven, maar veeleer tot mathematisch ingedeelde vlakken gereduceerd. De transparantie en de vlakverdeling maken zijn foto’s tot een grafisch abstract wonder.

Klik hier voor al het werk van Han Reeder bij Kunstuitleen Alkmaar


‘Noordhollands landschap’   fotografie
60 x 80 cm of 80 x 60 cm  € 675
huurprijs zonder sparen € 9,50
huurprijs met sparen € 12,50 /maand waarvan je € 5 spaart
[foto boven]

‘Vlas 1’ 
fotografie
60 x 80 cm of 80 x 60 cm   € 675
huurprijs zonder sparen € 9,50
huurprijs met sparen € 12,50 /maand waarvan je € 5 spaart
[foto boven]

Nieuwe panelen Hans Wap

ironisch en grappig

Van Hans Wap hebben we weer nieuwe panelen te koop en een aantal nieuwe werken om te lenen.
Je kunt ze komen kijken, kopen of lenen.

De creaties van Hans Wap zijn licht absurdistisch, ironisch en grappig en laten veel ruimte voor de fantasie. Een combinatie van beeld en tekst, voorstellingen voorzien van een kort – in toon humoristisch – vers. Paneel, zeefdruk en korte tekst leveren samen een kijkmoment op, dat grappig is en een glimlach tevoorschijn tovert én tegelijkertijd tot overpeinzing uitnodigt.
Hans wap beheerst vrijwel alle technieken die in de kunstwereld gangbaar zijn. Op doek schildert hij mensen of objecten in het landschap, in kleurrijke houtsnedes en zwart-witte linoleumsnedes toont hij zijn grafische kennis en kunde. Maar ook met keramiek en pasteltekeningen kan hij zijn visie op (elementen uit) de werkelijkheid duidelijk en adequaat uiten. “Onder woorden brengen“ kun je bijna zeggen. Hij publiceert tenslotte ook gedichten.

Klik hier voor al het werk van Hans Wap bij Kunstuitleen Alkmaar.
‘dit is dan onze hond’, zeefdruk op paneel
60 x 40 cm    € 70
alleen te koop
[foto boven]

‘zoals gebruikelijk…’, zeefdruk op paneel
60 x 40 cm   € 70
alleen te koop
[foto boven]

 

Ga terug
Vandaag open 12 - 17 uur