Agenda

(ZELF)PORTRET

18 oktober t/m 4 november

Sebastiaan Bruin (afbeelding onder) tekent of schildert al bijna anderhalf jaar als een dagelijks ritueel een zelfportret.
De keuze van het materiaal, het moment van het maken en de tijd die hij er aan besteedt zijn steeds verschillend.  

De portretten van Diana van Hal gaan over identiteit en diversiteit.
Het anders zijn, het onbekende in mensen trekt mij aan. De voornaamste techniek die ik hierbij tot nu toe gebruik is de linosnede. Grafiek, speciaal hoogdruk, is mijn thuisland zou je kunnen zeggen.”

De portretten van Erik van der Schee (afbeelding boven) zijn een mild ironische knipoog naar de kijker, op het snijpunt waar tragiek zich laat voelen. De portretten zijn met acrylverf op doek geschilderd.

Op zaterdag 3 november van 15 tot 17 uur zijn de kunstenaars aanwezig.
Je bent van harte welkom.

 

 

Kunst en Quiz

donderdag 25 oktober

Wat weet jij van kunst? 
Weet je bijvoorbeeld hoeveel De Nachtwacht
 weegt?
Is die kennis relevant? Natuurlijk niet! Maar misschien wel een interessante vraag voor een gezellige quiz. 

Voor de tweede maal wordt de kunstquiz gehouden. Ook deze keer worden weer vragen gesteld over veel aspecten van beeldende kunst.

Aan de hand van afbeeldingen krijg je multiplechoicevragen. 
Elke categorie kent 5 vragen. Er zijn heel veel makkelijke vragen, een paar moeilijke en misschien ook een paar totale onzinvragen.
Na de jurering is er de prijsuitreiking.

Donderdag 25 oktober 
Aanvang 20 uur. Toegang gratis
Reserveren gewenst via 
info@kunstuitleenalkmaar.nl

A DAY IN JUNE

9 T/M 25 NOVEMBER

Een tentoonstelling rond de korte film ‘A Day in June’ die op 18 november a.s. in première gaat in Cinema VUE Alkmaar. Een film waarin zang, schilderkunst en film samenkomen.
We zien portretten en voorstudies die LUDO WINKELMAN maakte voor deze film. Daarnaast is de trailer van de film te zien.

De makers Marion von Tilzer (muziek), Peter Sieben (film), Gerard Harleman (libretto) en Ludo Winkelman (beeld) zijn op zoek gegaan naar een nieuwe vorm.

Nieuwe films hebben vaak een hoger tempo en maken vaak meer gebruik van technische effecten dan films van vroeger. In deze film echter wordt het beeld op verschillende momenten gefixeerd en kijken we naar een geschilderd portret.

Deze tentoonstelling geeft een beeld van het ontstaan van de geschilderde portretten uit de film en hoe deze hun plek in de film hebben gevonden.
Daarnaast zijn er ook autonome portretten te zien zodat een completer beeld ontstaat van het beeldende werk van Ludo Winkelman.A Day in June,
60 x 80 cm
olieverf op laminaat

Ga terug
Vandaag open 12 - 17 uur

Archief

2012  |  2013  |  2014  |  2015  |  2016  |  2017  |  2018