Agenda

Trekking Loterij

Op donderdagmiddag 19 april om 16.30 heeft de trekking plaatsgevonden van de geslaagde loterij BEDE-VAART.
Een grote groep lotbezitters zag notaris Hans Erkamp de trekking verrichten. Het winnende lot behoorde aan Annemarie Otten.
De winnaar mag een kunstwerk naar keuze uit de collectie van Kunstuitleen Alkmaar mee naar huis nemen. Het lot in de vorm van een gesigneerde en genummerde zeefdruk van de Alkmaarse kunstenaar Anna Mul was op zich al een ‘prijswinner’. Blijkbaar werkte dit wel als een stimulans. Veel particuliere kunstliefhebbers hebben namelijk loten gekocht voor het project BEDE-VAART en zichzelf daarmee al een cadeau verschaft.
De notaris trok ook nog het lot dat recht geeft op het hoofdsponsorschap. Zestien bedrijven dongen mee naar deze positie tijdens de buitententoonstelling.
Bouwcenter RAB Alkmaar werd de winnaar en kan dan ook rekenen op naamsvermelding en een exclusieve rondleiding langs de expositie voor medewerkers of relaties. Daarnaast adopteert de hoofdsponsor automatisch een van de kunstwerken op het Bolwerk.
Dankzij dit particuliere en zakelijke enthousiasme beschikt Kunstuitleen Alkmaar nu – naast de subsidies van andere fondsen - over extra kapitaal van zo’n € 7.000 om het bolwerk in Alkmaar vol te zetten met bijzondere kunstwerken.
Van 24 juni tot en met 9 september 2018 kan een ieder – kunstliefhebber of toevallige wandelaar - genieten van onder meer een slakkenhuisvormige kapel, een bijna drie meter hoog vrouwbeeld van cederhout en een Mickey Mouse die de zegen uitspreekt.

Notaris Hans Erkamp trekt het winnende lot

Winnaar Annemarie Otten
(foto onder)

ATELIER SCHATKAMER

28 april t/m 27 mei

Tijdens de tentoonstellingenreeks KUNST IN DE MAAK gebruiken kunstenaars de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar als atelier. Bezoekers kunnen live meemaken hoe een kunstwerk of installatie tot stand komt. Kom vooral kijken naar dit werk-in-uitvoering!

Atelier SCHATMAKER van Friso Vonder is een tijdelijk atelier waarin hij op een creatieve manier het thema ‘duurzaamheid’ onderzoekt.
Het atelier wordt ingericht als milieustraat, maar ook is er een biechtstoel waar je op gezette tijden je ‘geestelijke afval kunt scheiden’.Verder kun je deelnemen aan een reinigingskuur of de vuilprikker een handje helpen. Op alle andere momenten werkt  Friso aan zijn beeldend werk.

DE REINIGINGSKUUR

ZONDAG 6 MEI 14 - 17 uur

KUNSTUITLEEN - daar ga je heen
REINIGINGSKUUR

Friso Vonder is in de expositieruimte te gast met zijn atelier SCHATMAKER waarin hij op een creatieve manier het thema ‘duurzaamheid’ onderzoekt.
De reinigingskuur is een korte effectieve mentale én lichaamsgerichte ervaring en bedoeld voor iedereen die wat wil opruimen.
Of het nou de kledingkast is waar je niet aan toe komt, een vervelende gedachte, gifstoffen in je lichaam of ander soort rommel waar je vanaf wilt.

Zondag 6 mei van 14 – 17 uur
Toegang is gratis en op eigen verantwoordelijkheid

CONTRASTFOTOGRAFIE

25 MAART t/m 22 APRIL

CONTRAST-fotografie is door Jan Hoogland, Armando Jongejan, Frank Roosendaal en Rob Starre in 1989 opgericht. Individueel en als collectief exposeren ze zeer regelmatig met nieuw werk.
De vier fotografen komen samen met hun fotowerk tijdens de expositie CROSSROADS.

Jan Hoogland weet als geen ander zijn beelden meerdere lagen mee te geven. In de serie over de natuur als inspiratiebron heeft hij dat heel letterlijk genomen. Dit zie je ook terug in zijn beelden van ‘op Urk wonen’ en zijn serie over bekende mensen. Met de serie ‘The University of life’ van Armando Jongejan wordt een ongemakkelijk gevoel opgeroepen over Robbeneiland, een voormalige gevangenis bij Kaapstad in Zuid-Afrika. Op de eerste zondag na Pinksteren fotografeerde Frank Roosendaal de ‘Bronk Processie’ in het Zuid-Limburgse plaatsje Holset. Kenmerkend van deze intieme processie is de betrokkenheid van de mensen. Rob Starre geeft zijn visie op het Franse schiereiland Bretagne, geen stereotype foto’s van vuurtorens, maar beelden waarin verlatenheid, rust en mystiek tot uitdrukking komen.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 25 maart om 15 uur, waarbij de fotografen iets over hun werk vertellen.
Je bent van harte welkom.

Robbeneiland, Armando Jongejan
(foto boven)

Bretagne, Rob Starre
(foto onder)

BEDE-VAART

24 JUNI t/m 9 september

BEDE-VAART is een beeldende kunstroute over het Bolwerk en sluit aan bij de viering Grote Kerk 500 jaar.
BEDE-VAART wordt opgezet als een kunstroute over het Bolwerk naar de Grote Kerk. Als een korte versie van de tocht naar Santiago de Compostella. Daarmee beweegt de bezoeker tegengesteld, want ook de Grote Kerk was een startpunt voor deze beroemde tocht. Zowel de Jacobsstaf als de -schelp zijn in de kerk te vinden. De staf in het schip, de schelp in het zuidportaal.
BEDE-VAART toont kunstwerken ter contemplatie, die schoonheid tonen en daarmee het aardse overstijgen, met kunstwerken die louteren. Er zijn onder meer 'heiligenbeelden' te zien. Maar ook contemplatieve ruimtes, plekken om jezelf te verliezen of tot rust te komen. En objecten die een verbeelding vormen van het begrip 'bedevaart'.

Ga terug
Vandaag open 14 - 17 uur

Archief

2012  |  2013  |  2014  |  2015  |  2016  |  2017  |  2018