Agenda

LOTERIJ BEDE-VAART

verkoop tot 5 april 16 uur

Een bijdrage leveren aan een mooi evenement? Dat kan nu! In de periode juni-september 2018 vindt op Het Bolwerk de manifestatie BEDE-VAART plaats. Tussen de Molen van Piet en het Zevenhuizen zijn dan kunstwerken te zien, te horen en te beleven. Om deze manifestatie mede te realiseren zijn we op zoek naar kunstliefhebbers die een (kleine) bijdrage willen leveren. Daarom hebben we een tweeledige loterij opgezet. Meedoen levert in ieder geval een uniek kunstwerk op: een LOT in de vorm van een zeefdruk, van de Alkmaarse kunstenaar Anna Mul. Hoe kun je bijdragen aan BEDE-VAART?

Er zij twee opties: een voor particulieren die kans maken op een kunstwerk ter waarde van € 2500 en een voor bedrijven die meedingen naar het hoofdsponsorschap van BEDE-VAART.

Koop een lot van 50 en maak kans op een kunstwerk ter waarde van 2500. En heb je een spaartegoed dan kan je dat ook gebruiken voor de aanschaf van een of meerdere loten. Je mag zoveel loten kopen als je wil. In totaal worden 200 loten uitgegeven.
Koop een lot van 100 en maak kans op het hoofdsponsorschap Als winnaar van het hoofdsponsorschap kun je o.a. rekenen op zichtbaarheid/vermelding van het bedrijf in alle uitingen over en bij de expositie en een exclusieve rondleiding langs de expositie voor medewerkers of relaties. Daarnaast adopteert de hoofdsponsor automatisch een van de kunstwerken op het Bolwerk. Dit betekent dat jouw bedrijfslogo gedurende de gehele manifestatie bij het kunstwerk te zien is! In totaal worden 100 loten uitgegeven.
Interesse in het kopen van een LOT?

Meld je aan via 072-5113294 of info@kunstuitleenalkmaar.nl
De trekking van de verloting vind plaats op donderdag 19 april.

LOT in de vorm van een zeefdruk van Anna Mul.
(foto boven)

John Kerssens van KDRA Architecten neemt op vrijdag 9 februari een LOT voor BEDE-VAART in ontvangst.  
(foto onder)Conceptuele Kunst

22 februari

KUNSTUITLEEN - daar ga je heen
Conceptuele Kunst deel 2

Deel 2 uit de lezing ‘De Papieren Handdruk’ door Alex de Vries gaat over zijn persoonlijke ervaringen met conceptuele kunst vanaf 1976. Via geluidskunst, boekkunst, visuele poëzie en performances benadert hij de positie en de intenties van de conceptuele kunst.
De lezing gaat o.m. over het werk van Harmen Brethouwer (zie afbeelding).
Maar ook over het werk van Loek Grootjans, Florette Dijkstra, Helmut Smits, Karin van Pinxteren, Gracia Khouw, Linda Arts en Sonia Rijnhout. 
Alex de Vries (1957) was o.m. oprichter van het tijdschrift Metropolis M. en directeur van de kunstacademie in
's-Hertogenbosch. Sinds 2001 werkt hij
als zelfstandig auteur en adviseur op het terrein van kunst en cultuur.

Donderdag 22 februari
Aanvang 20 uur
Toegang gratis
Reserveren gewenst via info@kunstuitleenalkmaar.nl


Afbeelding:
Exquisite Corpse (the Grammar of Ornament) van Harmen Brethouwer

CONTRASTFOTOGRAFIE

25 MAART t/m 22 APRIL

CONTRAST-fotografie is door Jan Hoogland, Armando Jongejan, Frank Roosendaal en Rob Starre in 1989 opgericht. Individueel en als collectief exposeren ze zeer regelmatig met nieuw werk.
De vier fotografen komen samen met hun fotowerk tijdens de expositie CROSSROADS.

Jan Hoogland weet als geen ander zijn beelden meerdere lagen mee te geven. In de serie over de natuur als inspiratiebron heeft hij dat heel letterlijk genomen. Dit zie je ook terug in zijn beelden van ‘op Urk wonen’ en zijn serie over bekende mensen. Met de serie ‘The University of life’ van Armando Jongejan wordt een ongemakkelijk gevoel opgeroepen over Robbeneiland, een voormalige gevangenis bij Kaapstad in Zuid-Afrika. Op de eerste zondag na Pinksteren fotografeerde Frank Roosendaal de ‘Bronk Processie’ in het Zuid-Limburgse plaatsje Holset. Kenmerkend van deze intieme processie is de betrokkenheid van de mensen. Rob Starre geeft zijn visie op het Franse schiereiland Bretagne, geen stereotype foto’s van vuurtorens, maar beelden waarin verlatenheid, rust en mystiek tot uitdrukking komen.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 25 maart om 15 uur, waarbij de fotografen iets over hun werk vertellen.
Je bent van harte welkom.

Robbeneiland, Armando Jongejan
(foto boven)

Bretagne, Rob Starre
(foto onder)

BEDE-VAART

24 JUNI t/m 9 september

BEDE-VAART is een beeldende kunstroute over het Bolwerk en sluit aan bij de viering Grote Kerk 500 jaar.
BEDE-VAART wordt opgezet als een kunstroute over het Bolwerk naar de Grote Kerk. Als een korte versie van de tocht naar Santiago de Compostella. Daarmee beweegt de bezoeker tegengesteld, want ook de Grote Kerk was een startpunt voor deze beroemde tocht. Zowel de Jacobsstaf als de -schelp zijn in de kerk te vinden. De staf in het schip, de schelp in het zuidportaal.
BEDE-VAART toont kunstwerken ter contemplatie, die schoonheid tonen en daarmee het aardse overstijgen, met kunstwerken die louteren. Er zijn onder meer 'heiligenbeelden' te zien. Maar ook contemplatieve ruimtes, plekken om jezelf te verliezen of tot rust te komen. En objecten die een verbeelding vormen van het begrip 'bedevaart'.

Ga terug
Vandaag open 14 - 17 uur

Archief agenda 2018

Archief

2012  |  2013  |  2014  |  2015  |  2016  |  2017  |  2018