Agenda

Rob de Vries

24 Mei t/m 7 juli

“Het mooie van een tijdelijk kunstwerk is dat het misschien als een steentje in het water een klein plons geeft maar de kringen in het water als gevolg van de plons bijna eindeloos door werken zonder te weten wat het op een andere plek weer in beweging zit. Het is voor een kunstenaar dan ook fantastisch om mee te mogen doen met Kunst in de Maak” aldus Rob de Vries. 

De keuze om een installatie van alleen hout (met wat touwtjes tegen uitglijden) te maken past bij de minimalistische en abstracte vormgeving en gelijk de ontwerpambachtelijkheid in het werk van Rob de Vries die zowel kunstenaar als architect is. Net als in de architectuur is in de kunst de zoektocht naar de essentie van het onderwerp zichtbaar. Architectuur, constructie en kunst vinden elkaar in deze expositie, maar ook licht en schaduw. Door de keuze voor sterk ruikend cederhout wordt zelfs het reukorgaan aangesproken.

Zonder sponsoring van Vink Bouw uit Nieuwkoop was het niet mogelijk dit werk uit te voeren.

 

TWEETAKT- Michel Wijdeveld en Liesbeth van Woerden

30 augustus t/m 6 oktober

Een duo tentoonstelling met werk van Liesbeth van Woerden en Michel Wijdeveld is geen voor de hand liggende keuze. Tussen het werk van Michel en Liesbeth bestaan grote verschillen. Toch durfde Wijdeveld het aan om van Woerden uit te nodigen voor een gezamenlijke presentatie

Michel Wijdeveld beperkt zich duidelijk tot het overgangsgebied tussen schilderij en object en maakt non-figuratief werk. Het werk van Liesbeth van Woerden kan allerlei gedaantes aannemen. Vanuit een idee kiest ze passende materialen en technieken. Herkenbare alledaagse voorwerpen en fenomenen spelen in haar werk een belangrijke rol.
Beide kunstenaars zien echter ook overeenkomsten in elkaars werk. Ze hechten waarde aan het maken van betekenisvolle beelden die tijdens of na ervaring uitnodigen tot reflectie. Waar dit toe leidt en wat dat oplevert bij het maken van een gezamenlijke tentoonstelling is ook voor de kunstenaars vooralsnog een boeiende uitdaging.

KUNST BUITEN

DONDERDAG 5 SEPTEMBER 19 uur

KUNSTUITLEEN 
DAAR GA JE HEEN!

Fietsen langs beeldende kunst onder leiding van kunstenaar en verteller Jaap Velserboer.
We fietsen o.m. langs het werk Dansend Paard van David Bade, Noorderlicht van Paul Baartmans, Duivenwagen van Marte Röling, Mythische Vogel van Ad Arma en eindigen bij De Slinger van Stanislaw Lewkowicz.

Aanvang: 19 uur, verzamelen aan Bergerweg 1 voor de kunstuitleen

Eigen fiets of huur-/OV-fiets bij NS-station (500 meter van Kunstuitleen Alkmaar).

Reserveren direct via info@kunstuitleenalkmaar.nl


David Bade
Dansend Paard

[foto boven]

Arjan Lencel
Spoken die huilen omdat ze niet bestaan
[foto onder]

 

GRAFIEK2019

13 oktober t/m 10 november

Grafiek2019 is een grote grafiekmanifestatie die in september, oktober en november 2019 plaatsvindt op verschillende locaties in het land. Er worden evenementen georganiseerd rond grafiek in de breedste zin van het woord. Organisaties, podia en platforms, galerieën en kunstenaars die zich professioneel bezighouden met grafiek kunnen meedoen en zelf invulling geven aan het thema.
Het thema voor de manifestatie is ‘Panta Rhei – Alles Stroomt’.

Van 13 oktober t/m 10 november 2019 is in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar werk te zien van verschillende kunstenaars die zich bezighouden met grafiek.
Het Grafisch Atelier Alkmaar doet in dezelfde periode mee en ook daar is werk te zien van een aantal kunstenaars.
De gezamenlijke opening is op zondag 13 oktober.

De landelijke manifestatie wordt georganiseerd door Stichting Grafein, die voortkomt uit de kerngroep Maand van de Grafiek 2016. In samenwerking met Grafiekplatform en andere partners presenteert Stichting Grafein in die periode evenementen rond grafiek. Grafiek2019 heeft een eigen website www.grafiek2019.nl

Ga terug
Vandaag gesloten

Archief

2012  |  2013  |  2014  |  2015  |  2016  |  2017  |  2018  |  2019