Agenda

extra Rondleidingen BEDE-VAART

16 en 30 augustus en op aanvraag 19:15 - 20:30 uur

KUNSTUITLEEN - daar ga je heen!

Wegens groot succes zijn op 16 en 30 augustus twee extra rondleidingen gepland bij de buiten beeldententoonstelling BEDE-VAART op Het Bolwerk in Alkmaar. De gids is Jaap Velserboer, curator van de tentoonstelling. Op een voor hem bekende, bevlogen manier vertelt hij over de route en de beelden.
Je kunt je nu aanmelden.

RONDLEIDINGEN door Jaap Velserboer
donderdag 16 en donderdag 30 augustus

verzamelen: 19.15 uur  duur: ca. 75 minuten
deelname: € 4 contant  (Lotkopers € 2)
startpunt bij Molen van Piet (naast Ritsevoort 66, 1811 DP Alkmaar)

Opgeven via info@kunstuitleenalkmaar.nl

Rondleidingen ook mogelijk op aanvraag via info@kunstuitleenalkmaar.nl
Uitleg bij 'The Chaos' van Anno Dijkstra
[foto beneden]

BEDE-VAART

24 JUNI t/m 9 september zonsopgang tot zonsondergang

Deze zomer organiseert Kunstuitleen Alkmaar op Het Bolwerk de kunstroute BEDE-VAART. Tussen de Molen van Piet en het Zevenhuizen zijn kunstwerken te zien, te horen en te beleven.

BEDE-VAART: kunstwerken die stemmen tot nadenken, die schoonheid tonen en daarmee het aardse overstijgen, en kunstwerken die louteren. Er zijn onder meer 'heiligenbeelden'. Maar ook contemplatieve ruimtes, plekken om jezelf te verliezen of tot rust te komen. En objecten die een verbeelding vormen van het begrip 'bedevaart'.

BEDE-VAART sluit aan bij de viering van het 500-jarig bestaan van de Grote Kerk in Alkmaar: opgezet als een kunstroute over Het Bolwerk naar de Grote Kerk. Als een korte versie van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Daarmee beweegt de bezoeker tegengesteld, want ook de Grote Kerk was een startpunt voor deze beroemde tocht. Zowel de Jacobsstaf als -schelp zijn in de kerk te vinden. De staf in het schip, de schelp in het zuidportaal.

Er is werk te zien van Semâ Bekirovic, Anno Dijkstra, Simone de Groot, Erik Habets, Jimi Kleinbruinink, Anna Mul, Matthijs Munnik, Bert Neelen, Elisabet Stienstra, Rob Sweere en Wasco, aangevuld met werk van leerlingen van verschillende basisscholen.

Waar
Het Bolwerk tussen Molen van Piet en Zevenhuizen
Ingang
Bolwerk bij het pad naar de Molen van Piet (naast Ritsevoort 66, 1811 DP Alkmaar)
  P   Singelgarage, Alkmaar
Wanneer
24 juni t/m 9 september 2018  van zonsopgang tot zonsondergang
Vrij te bezoeken

Zie hier de film over BEDE-VAART van KunstNetTV (22 minuten)

 

BEDE-VAART en Jimi Kleinbruinink

vanaf 24 juni

Jimi Kleinbruinink bouwt Loophole.
Aan klein doet Jimi Kleinbruinink niet. ‘Loophole’, ‘schietgat’ in het Nederlands, verwijst in zijn vorm zowel naar een Middeleeuwse kathedraal in aanbouw als naar een Gordiaanse knoop. Een dragersysteem met daarin een kronkelende gang die in zichzelf terugkeert. De essentie van een bedevaart, volgens Jimi. “Je gaat wel weg, maar je komt toch altijd op hetzelfde punt terug?” ‘Loophole’ is eigenlijk een grote driedimensionale tekening, de vertrouwde werkwijze van Kleinbruinink. Hij bouwt frames die hij omwikkelt en bespant met gekleurd tape, touw, doek en folie waardoor ze er organisch uitzien.
Ga terug
Vandaag open 12 - 17 uur

Archief

2012  |  2013  |  2014  |  2015  |  2016  |  2017  |  2018