Agenda

TWEETAKT- Michel Wijdeveld en Liesbeth van Woerden

1 september t/m 6 oktober

Een duo tentoonstelling met werk van Liesbeth van Woerden en Michel Wijdeveld is geen voor de hand liggende keuze. Tussen het werk van Michel en Liesbeth bestaan grote verschillen. Toch durfde Wijdeveld het aan om van Woerden uit te nodigen voor een gezamenlijke presentatie

Michel Wijdeveld beperkt zich duidelijk tot het overgangsgebied tussen schilderij en object en maakt non-figuratief werk. Het werk van Liesbeth van Woerden kan allerlei gedaantes aannemen. Vanuit een idee kiest ze passende materialen en technieken. Herkenbare alledaagse voorwerpen en fenomenen spelen in haar werk een belangrijke rol.
Beide kunstenaars zien echter ook overeenkomsten in elkaars werk. Ze hechten waarde aan het maken van betekenisvolle beelden die tijdens of na ervaring uitnodigen tot reflectie. Waar dit toe leidt en wat dat oplevert bij het maken van een gezamenlijke tentoonstelling is ook voor de kunstenaars vooralsnog een boeiende uitdaging.

De opening van de tentoonsteling is op zondag 1 september om 16 uur. Je bent hierbij van harte welkom.

KUNST BUITEN

DONDERDAG 5 SEPTEMBER 19 uur

KUNSTUITLEEN 
DAAR GA JE HEEN!

Fietsen langs beeldende kunst onder leiding van kunstenaar en verteller Jaap Velserboer.
We fietsen o.m. langs het werk Dansend Paard van David Bade, Noorderlicht van Paul Baartmans, Duivenwagen van Marte Röling, Mythische Vogel van Ad Arma en eindigen bij De Slinger van Stanislaw Lewkowicz.

Aanvang: 19 uur, verzamelen aan Bergerweg 1 voor de kunstuitleen

Eigen fiets of huur-/OV-fiets bij NS-station (500 meter van Kunstuitleen Alkmaar).

Reserveren direct via info@kunstuitleenalkmaar.nl


David Bade
Dansend Paard

[foto boven]

Arjan Lencel
Spoken die huilen omdat ze niet bestaan
[foto onder]

 

GRAFIEK2019

13 oktober t/m 10 november

Grafiek2019 is een grote grafiekmanifestatie die in september, oktober en november 2019 plaatsvindt op verschillende locaties in het land. Er worden evenementen georganiseerd rond grafiek in de breedste zin van het woord. Het thema voor de manifestatie is ‘Verandering – Alles Stroomt’.

Het grafisch werk van 3 kunstenaars is te zien bij Kunstuitleen Alkmaar.
Hanna de Haan onderzoekt in haar werk de stad die nooit af is. Schetsen die ze maakt in de stad vormen het beginpunt van haar grafische werk. De snelle krassen in het hout ontstaan met eenzelfde directheid als de potloodlijnen op het papier.
Leonie van Santvoort is gefascineerd door de diversiteit aan verschijningsvormen in de natuur. Uitrollende varens, formatie van zaadjes, uitkomende knoppen, opkomende en verdwijnende planten legt ze vast in tekeningen en foto’s. De gradaties tussen bewondering en afkeer krijgt vorm in grafiek.
Het werk van José van Tubergen is een zoektocht naar nalatenschap. Ruïnes vertellen de geschiedenis van de mens met architectuur als decor. 

Bij Grafisch Atelier Alkmaar is werk te zien van Elsbeth Cochius, Jeanet Kingma en Carola Rombouts.
De gezamenlijke opening is op zondag 13 oktober om 15 uur.

Hanna de Haan
Stad in beweging, houtsnede
153 x 196 cm
(afbeelding boven)

Ga terug
Vandaag open 12 - 17 uur

Archief

2012  |  2013  |  2014  |  2015  |  2016  |  2017  |  2018  |  2019