Agenda

Kunst-in-Huis-route

6 en 7 april 2019 13-17 uur

Op 6 en 7 april 2019 organiseert Kunstuitleen Alkmaar weer de succesvolle en leuke Kunst-in-Huis-route: een kunstevenement dat in 1 weekend plaatsvindt en waarbij belangstellenden kunst kunnen gaan kijken in ‘gewone’ huizen.
In 2019 is de Spoorbuurt uitgekozen voor de route. 

Dertien huizenbezitters zetten op zaterdag 6 en zondag 7 april tussen 13 en 17 uur hun deuren open om belangstellenden te laten zien wat kunst met de woonomgeving kan doen. De route is beide dagen verkrijgbaar bij de kunstuitleen aan Bergerweg 1 in Alkmaar.

STRUCTUREN

24 Maart t/m 20 april

GERDA MAAS is gefascineerd door het universum, structuren uit de natuur en de schoonheid van de wetenschap. Deze elementen vormen de basis van haar werk. Tijdens haar zoektochten stuit zij vaak op “dwarrelingen”: gaswolken, supernova’s, glinsterende druppels op een spinnenweb, wervelingen van iepenzaad, een zwerm vogels en menselijke structuren, uitvergroot door een microscoop, zoals hersencellen en longblaasjes zijn onder andere haar vertrekpunten. Maas gebruikt het materiaal polymeer voor haar objecten die als ijle nevels verstilling brengen in een ruimte, deze accentueren en verfijnen.
(Nubula X detail, foto boven)

Gericht op basale weeftechnieken creëert ANNEKE KLEIN een veelheid van vormen, texturen en structuren. Het is een groeiend proces, een onderzoek, een vertaling,  als zijnde kijken door een symbolische lens naar het alledaagse en dat wat haar raakt. Ze werkt met uiteenlopende materialen en kleuren met liefde voor eenvoud, vorm en arbeid. Zo ontstaan zowel unieke draagbare als ruimtelijke creaties met veelal een samenspel tussen vorm en functie.
(Monoloque, foto onder)

Ga terug
Vandaag open 14 - 17 uur

Archief

2012  |  2013  |  2014  |  2015  |  2016  |  2017  |  2018  |  2019