Agenda

GRAFIEK2019 verandering/alles stroomt

13 oktober t/m 10 november

Grafiek 2019 is een grote grafiekmanifestatie die plaatsvindt op verschillende locaties in het land.
Het thema voor de manifestatie is Panta Rhei verandering/alles stroomt..
Zes kunstenaars nemen deel aan de gezamenlijke tentoonstelling van Kunstuitleen Alkmaar en Grafisch Atelier Alkmaar.

Bij de kunstuitleen is werk te zien van Hanna de Haan, Leonie van Santvoort en José van Tubergen. Elsbeth Cochius, Jeanet Kingma en Carola Rombouts exposeren in het Grafisch Atelier.

Hanna de Haan onderzoekt in haar werk de stad die nooit af is. Schetsen die ze maakt in de stad vormen het beginpunt van haar grafische werk. De snelle krassen in het hout ontstaan met eenzelfde directheid als de potloodlijnen op het papier.
Leonie van Santvoort is gefascineerd door de diversiteit aan verschijningsvormen in de natuur. Uitrollende varens, formatie van zaadjes, uitkomende knoppen, opkomende en verdwijnende planten legt ze vast in tekeningen en foto’s. De gradaties tussen bewondering en afkeer krijgen vorm in grafiek.
Het werk van José van Tubergen is een zoektocht naar nalatenschap. Ruïnes vertellen de geschiedenis van de mens met architectuur als decor. Dit verleden plaatst zij in een andere context en in abstracte vormen, waardoor als het ware een nieuwe geschiedenis ontstaat.

De gezamenlijke opening was op zondag 13 oktober. Start bij Kunstuitleen Alkmaar waar de exposerende kunstenaars kort iets over hun werk en werkwijze vertelden. Daarna lopend met een performance mee naar Grafisch Atelier Alkmaar waar daar de tentoonstelling ook feestelijk werd ingewijd.


Hanna de Haan
Glimpse, houtsnede
153 x 196 cm  € 1.400
[afbeelding boven]

Kom je ook Etsen als Rembrandt

zondag 27 oktober 14.30 - 16.30 uur

KUNSTUITLEEN - daar ga je heen!
Etsen als Rembrandt

Altijd al een keer een ets willen maken?
Kunstenaar Michiel Bakkum kan je er alles over vertellen en helpt je bij het maken van jouw ets.
Niet op een plaatje zink maar gewoon op PVC. Als je afbeelding op het plaatje is gekrast wordt het met inkt ingerold. Daarna wordt het met behulp van een ets pers afgedrukt op diepdrukpapier. Het resultaat mag meteen mee naar huis.
Doe vooral niet je zondagse kleren aan!

Zondag 27 oktober
14.30 – 16.30 uur
Toegang gratis
Reserveren gewenst via info@kunstuitleenalkmaar.nl

DE ZEE + 12 kunstenaars

17 november t/m 5 januari

De kunstenaars verbeelden in hun werk de zee en alles wat er aan grenst of zich er op beweegt. Van precieze technici, die op de hoogte zijn van elk scheeps­detail, tot ruige registrators met een breed gebaar en een bewogen expressie.

Er is tweedimensionaal werk te zien van Ingrid Dingjan, Peter de Rijcke, Coob Zeeman, Katinka Krijgsman, Ellen van Toor, Luc van Driessche, Rein de Vries, Geer Huybers en Winnifred Bastian. Ruimtelijk werk van Edith Madou, Ludo van Well en Ageeth van den Oever.

De opening is op zondag 17 november om 15 uur.


Katinka Krijgsman, De verwondering
oliecerf op doek 80 x 120 cm
[afbeelding boven]

 Ludo van Well
Als het schip met geld komt
composiet, 30 x 30 x 80 cm
[afbeelding onder]

The Red Turtle door Het Moment

21 november 20 uur

N.a.v de tentoonstelling ‘De zee en 11 kunstenaars’ presenteert Het Moment - nomadische cinema - op donderdag 21 november de film The Red Turtle van Michael Dudok de Wit.

The Red Turtle
Man spoelt aan op onbewoond tropisch eiland en doet wanhopige pogingen daar weg te komen. Maar telkens als hij wil ontsnappen wordt hij tegengehouden door een enorme rode zeeschildpad. De magisch-realistische animatiefilm The Red Turtle is de eerste internationale coproductie van de gerenommeerde Japanse animatiestudio Ghibli (Prinses Mononoke, Spirited Away). Bedacht en gemaakt door de Nederlander Michaël Dudok de Wit, wiens Oscarwinnende Father & Daughter (2000) en grote hit was onder de oprichters van Ghibli. Net als in die korte animatiefilm (8 minuten) wordt er in The Red Turtle (80 minuten) geen woord gesproken. Maar de film verveelt geen seconde. (Bron: vpro.nl)

Credits
Regie       : Michaël Dudok de Wit
Scenario  : Michaël Dudok de Wit, Pascale Ferran
Productie: Valérie Schermann, Christophe Jankovic
Muziek    : Laurent Perez
Montage : Céline Kélépikis

Datum             : donderdag 21 november 2019
Aanvang          : 20 uur
Toegang          : gratis
Reserveren gewenst via info@kunstuitleenalkmaar.nl

Locatie: Bergerweg 1, 1815 AC  Alkmaar
Bereikbaarheid: /www.kunstuitleenalkmaar.nl/bereikbaarheid.html

Ga terug
Vandaag open 12 - 17 uur

Archief

2012  |  2013  |  2014  |  2015  |  2016  |  2017  |  2018  |  2019