Kunstuitleenalkmaar

Nieuws 2018

Nieuw werk Heleen Heintjes

04 April

Als schilder vertaal je de wereld in je handschrift

Beeldend kunstenaar Heleen Heintjes (schilder en kostuumontwerper voor theater en film) schildert naakten die niet realistisch zijn, nauwelijks figuratief, maar haast abstract. Haar werk kenmerkt zich door een synthese van abstracte en figuratieve beeldtaal, waarbij de organische lijnen herkend kunnen worden als een naakt, maar tegelijkertijd in een abstracte sfeer blijven. Die lijnvoering is essentieel: de gouaches en schilderijen tonen slechts contouren van het naaktmodel; op die manier daagt zij de beschouwer uit goed, dat wil zeggen nóg beter te kijken. Het gaat om de expressie en energie die het model uitstraalt: verstild, krachtig, sereen of energiek.

Heintjes werkt veelal met (gewassen) inkt in combinatie met acryl, geschilderd op handgeschept papier. Het acryl dient dan om de vorm diepte te geven, een beweging te suggereren en geeft zo extra ondersteuning aan de emotie.

Klik hier voor al het werk van Heleen Heintjes bij Kunstuitleen Alkmaar'Florence overpeinzingen'  inkt en acrylverf op handgeschept papier op canvas
90 x 160 cm   € 2.400
huurprijs € 35 per maand waarvan je € 17,50 spaart
[foto boven]

'Ada in vermiljoen'  inkt en acrylverf op handgeschept papier op canvas
63 x 43 cm   € 1.000
huurprijs € 17,50 per maand waarvan je € 7 spaart
[foto onder]

YVONNE ZOMERDIJK

02 Februari

“Inspiratie haal ik overal vandaan. Het strand, de duinen, de mensen om me heen”

In de spontane en vrolijke kunstwerken van Yvonne Zomerdijk worden alledaagse situaties heel trefzeker en met humor neergezet. Typerend is het sterk vertekend perspectief, de zachte stof uitdrukking en het ontbreken van gelaatstrekken.
Steeds weer experimenteert Zomerdijk met uiteenlopende onderwerpen en composities zodat haar oeuvre doorlopend groeiende is. Haar kleurpalet doet hard aan, maar doordat de kleuren zo puur en eerlijk zijn ontstaat er toch een sfeerrijk geheel. Uit alles haalt zij haar inspiratie.
Van allerlei gedachten, afbeeldingen en herinneringen maakt de kunstenaar een eigen verhaal. Voorwaarde is wel, dat het uiteindelijk “net niet helemaal moet kloppen”, zodat het spannend blijft met een open eind.

Klik hier voor al het werk van Yvonne Zomerdijk bij Kunstuitleen Alkmaar


'Avondrood', acrylverf op doek
53 x 53 cm € 750
huurprijs € 15 per maand waarvan u € 6 spaart
[foto boven]

'Flamingo Flocking', acrylcerf op doek
123 x 143 cm € 2.400
huurprijs € 35 per maand waarvan u € 17,50 spaart
[foto onder]

 

Gertjan Scholte-Albers

02 Februari

In het werk van Scholte-Albers kijkt de beschouwer naar wat hij in het Groninger landschap ziet, vooral het Hogeland heeft zijn interesse. De kunstenaar werkt altijd buiten; met zijn fiets of scooter met karretje trekt hij erop uit, de elementen trotserend, om het landschap zo direct mogelijk te beleven. “Door veel verf in heldere kleuren te gebruiken, in vluchtige en stevige halen opgebracht, laat ik zien wat het landschap met mij doet”, aldus Scholte-Albers. Hij zet als het ware het landschap naar zijn hand. Een bos kan bijvoorbeeld vurige, natuurvreemde kleuren krijgen omdat hij wil vastleggen welke stemming het landschap bij hem oproept. Het resultaat is herkenbaar, gaat dieper dan een realistische weergave van de realiteit. Juist het specifieke kleurgebruik zorgt voor een mysterieuze, indringende impact. Zijn schilderstijl komt nog het dichtst in de buurt van het expressionisme. Ritme, contrasterend en afwijkend kleurgebruik en het ‘nat-in-nat’ schilderen bepalen zijn totaal eigen stijl.

Klik hier voor al het werk van Gertjan Scholte-Albers bij Kunstuitleen Alkmaar

'Red Floating Foliage', olieverf op doek
100 x 200 cm  € 2.800
huurprijs € 40 per maand waarvan u € 24 spaart
[foto boven]

'Loof', olieverf op doek
76 x 141 cm  € 1.900
huurprijs € 27,50 per maand waarvan u € 11 spaart
[foto onder]

Ga terug
Vandaag open 14 - 17 uur

Archief nieuws 2017

Archief

2011  |  2012  |  2013  |  2017