Kunstuitleenalkmaar

Nieuws 2019

ook voor cadeaus naar de kunstuitleen

11 November

OP ZOEK NAAR EEN BIJZONDER CADEAU?

Van sieraden, glas en keramiek tot originele kaarten, tegeltjes en designartikelen. Ook voor je cadeaus kom je naar de kunstuitleen. Je vindt er van alles. Vind je het moeilijk een keuze te maken? Geen probleem. Er zijn cadeaubonnen verkrijgbaar of je kunt iemand een abonnement cadeau doen. Wist je dat je al een kunstwerk kunt lenen vanaf € 6,50 per maand? Dat is nog eens een origineel cadeau.

 

Jan Kamphuis,
Vaas, keramiek
verkoopprijs € 65,-

Marianne Aulman
Broche 5 x 5 cm
verkoopprijs € 20,-

EEN IMAGINAIRE WERELD KRIJGT VORM

11 November

Nu te koop bij Kunstuitleen Alkmaar TOV HUISJES en BRICKTOWN foto's van Jan Pieter de Graaf.

De in België woonachtige architect en beeldend kunstenaar Jan Pieter de Graaf werkt op dit moment aan zijn project TOV ANDERS. Hij ontwerpt kleine huisjes, designwoningen, maquettes die samen een stedelijke omgeving vormen, waarin dromen en verhalen tot uitdrukking komen.
Zo bouwt de kunstenaar vanuit architecturale wetmatigheden en beeldende overwegingen zijn eigen, nieuwe stad, BRICKTOWN. Huizen, straten, werkplaatsen en fabrieken, havens met vuurtorens en buitenplaatsen zorgen voor een herkenbare wereld, waarbij het designelement leidraad is. Het hele project is doordrenkt met de gedachte dat er – historisch gezien – zoiets bestaat als een Europese architectuur, waarvan de vormgeving weliswaar cultureel bepaald is en dus divers, maar de bouwelementen op zich kunnen steeds opnieuw gerangschikt worden. En daardoor bestaat er wel degelijk een Europees karakter.


Klik hier voor alle TOV ANDERS en BRICKTOWN bij Kunstuitleen Alkmaar


‘'IJsland’   fotografie
40 x 60 cm     € 150
Let op: alleen te koop
[foto boven]

‘TOV ANDERS 1803’   
hout,acryl
14 x 6 x 10 cm       € 120
[foto onder]

Blijmoedig én wrang: het (on-)vermogen van de mens

11 November

Werk van Marjoke Schulten nieuw in de collectie.
Je kunt het komen kijken of meteen lenen. [of kopen :-) ]

Graficus Marjoke Schulten maakt autonome grafiek en wandobjecten in uiteenlopende materialen. De traditionele druktechnieken zoals, ets, litho en linosnede zijn in de loop der tijd aangevuld met hedendaagse snijtechnieken zoals snijplotter en lasercutting. Inspiratie wordt gevonden in reizen, vliegtuigen, zeppelins, schepen, dieren en mythologie. Naast werken op papier maakt Marjoke wandobjecten in verschillende materialen. In haar prenten probeert zij het spanningsveld tussen het vermogen en onvermogen van de mens uit te beelden. Personages streven een doel na, dat niet haalbaar is of op zijn minst een illusie. De weg naar het doel blijkt op het laatste moment versperd. Vandaar dat het werk van Schulten in eerste instantie een blijmoedige uitstraling heeft – tijdens het proces van strevingen – maar tegelijkertijd de wrange bijsmaak heeft van de mislukking. De personages worden geconfronteerd met hun angsten, visioenen, dromen en verlangens. De vergeefsheid van dit alles betekent het slotakkoord. Reizen, het onderweg zijn, is dus een belangrijk thema. “De archetypische vorm en het industriële lijnenspel van de constructie van de onderzeeboten en de luchtschepen fascineren mij mateloos. In mijn werk wordt deze vorm gespiegeld, verkleind, verdraaid, vervormd. Het beeld wordt met de jaren steeds abstracter en komt zelfs letterlijk los van het papier. Als wandobjecten lijken de luchtschepen klaar om weg te zweven. “ De droom dan wel illusie achterna.

Klik hier voor al het werk van Marjoke Schulten bij Kunstuitleen Alkmaar


‘Twins 8’   hoogdruk
63 x 103 cm  € 600
huurprijs zonder sparen € 9,50
huurprijs met sparen € 12,50 /maand waarvan je € 5 spaart
[foto boven]

‘Heimwee’   
hoogdruk
83 x 103 cm    € 600
huurprijs zonder sparen € 9,50
huurprijs met sparen € 12,50 /maand waarvan je € 5 spaart
[foto onder]

… voel de deining van de zee, proef het zout op je lippen …

09 September

Van Ingrid Dingjan hebben we ook weer nieuw werk in de collectie.
Je kunt het komen kijken of meteen lenen. [of kopen :-) ]

Onze nieuwste aanwinsten zijn bijzonder. Oude landkaarten – zoals van bijvoorbeeld het waddengebied - heeft zij als beelddrager gebruikt. Door middel van gemengde technieken heeft zij daar zee-taferelen op aangebracht die thematisch passen bij die kaarten.

Houd je van zand, zee en schepen, dan houd je ook van het werk van Ingrid Dingjan. Maritiem schilder Dingjan laat zich inspireren door de wereld van de zee en de scheepvaart. Bij haar weergave van schepen gaat het niet om fotografische precisie of de technische bouw, maar om de innige relatie tussen vaartuig, wind en water te laten zien. Er is eerder sprake van suggestieve figuratie. In haar werk voel je de deining van de zee, proef je het zout op je lippen, zie je de kleuren van lucht en water, ervaar je de wind in je haren. En dat alles met papier, acryl- en waterverf. Onderwerpen zijn onder meer zeilboten, skûtsjes, binnenvaart- en containerschepen, terminals, boor- en werkeilanden en marine-fregatten.
Maar ook zeegezichten, duinen en stranden komen veelvuldig voor in haar werk.

Klik hier voor al het werk van Ingrid Dingjan bij Kunstuitleen Alkmaar.


‘Waddenzee (oostelijk gedeelte)’  gemengde techniek op papier
51 x 66 cm   € 700
huurprijs zonder sparen € 9,50
huurprijs met sparen € 12,50 /maand waarvan je € 5 spaart
[foto boven]

‘Waddenzee (westelijk gedeelte)’ 
gemengde techniek op papier
51 x 66 cm   € 700
huurprijs zonder sparen € 9,50
huurprijs met sparen € 12,50 /maand waarvan je € 5 spaart
[foto onder]

KUNST LENEN GEEN KUNST

09 September

Wil je ook een uniek kunstwerk aan de muur?
Kom dan langs bij Kunstuitleen Alkmaar.

Wordt lid en neem meteen een kunstwerk mee naar huis.
Leen en ruil zo vaak en zo lang als je wilt.
Haal de sleur uit je interieur!
Geef je huiskamer of kantoor keer op keer een metamorfose. Zo blijft je ruimte inspirerend.
Lenen kan al vanaf € 6,50 per maand.

Neem hier alvast een kijkje in onze online catalogus.

Ga terug
Vandaag open 12 - 17 uur

Archief nieuws 2017

Archief

2011  |  2012  |  2013  |  2017