Kunstuitleenalkmaar

Nieuws 2018

Nieuw werk van Leoniek Bontje

11 November

Van de Amsterdamse kunstenaar Leoniek Bontje hebben we nieuw werk: te koop en enkele ook te huur.

De creaties van beeldend kunstenaar Leoniek Bontje (1969) zien er ogenschijnlijk – zeker op afstand – simpel uit. Het lijkt alsof zij met potlood wat lijnen op papier heeft gekrast en op die manier eenvoudige figuren laat zien. Het werk van dichtbij bekijkend zie je dat zij inderdaad eenvoudige middelen gebruikt, zoals naald, garen en schaar. Maar tegelijkertijd kun je alleen maar verwondering ervaren en haar creaties bewonderen.

Op vernuftige wijze maakt zij met draad verbeeldingen van vooral vrouwelijke figuren. Sterk en krachtig is hun uitstraling, of het nu gaat om de figuur van Eva in het paradijs, een naakte vrouw in al haar kwetsbare onbevangenheid of een moeder met kind. Van breekbaar garen met losse eindjes en bewust aangebrachte rafels maakt zij een voorstelling die juist kracht uitstraalt. Eén enkele draad is zo stuk, maar een web gesponnen van vele draden is onbreekbaar. Bontje legt zo het leven zelf vast in losse eindjes.

Klik hier voor al het werk van Leoniek Bontje bij Kunstuitleen Alkmaar.


'Moeder en kind - liggend'     € 600
draad op tule  33 x 49 cm  
huurprijs met sparen € 12,50 p/m waarvan je € 5 spaart
huurprijs zonder sparen € 9,50
[foto boven]


'Muze met netpanty'   € 725
draad     30 x 50 cm 
huurprijs met sparen € 15 p/m waarvan je € 6 spaart
huurprijs zonder sparen € 11
[foto onder]

Nieuw werk Diana van Hal

11 November

Twee grote nieuwe werken van Diana van Hal die je kunt lenen (of kopen natuurlijk).

Als je voor de gigantische (170 x 100 cm) linoleum-prints van Diana van Hal (1954) staat, denk je direct: Afrika, ruimte, schematisch, herhaling van patronen. Bovendien valt op dat de afbeelding niet op de ‘goede’, witte kant van het linnen staat, maar op de niet gebruikelijke beigekleurige achterkant. Dit laatste creëert een rustige, ingetogen uitstraling. Een bijzondere want afwijkende techniek voor een bijzonder onderwerp.

Op de twee nieuwe werken Intervision en HERMANOS zijn figuren te zien die herkenbaar vrouwelijk zijn, maar tegelijkertijd anoniem, omdat zij geen gezicht en gelaatsuitdrukking meekrijgen. De betekenis van de linoleumsnede ligt verborgen in het totaal, is niet gerelateerd aan herkenbare individuen.

Van Hal zelf verwoordt het als volgt: ‘Ik houd van het bijzondere. En het bijzondere, dat is voor mij exotisch, en exotisch is voor mij alles wat ik hier in Nederland niet zomaar om me heen kan vinden. Ik kan niet goed uitleggen waar dat gevoel vandaan komt. Wel weet ik, dat ik als kind al ongelofelijk nieuwsgierig was naar mensen en dieren uit Afrika en andere verre landen en daar alles over wilde weten. In mijn werk zie je een reflectie van deze belangstelling voor het andere, het anders zijn’.

Haar inspiratie wordt gestimuleerd door de diepe schaduwen van de Afrikaanse zon op de zanderige paadjes in afgelegen gebieden. De ritmes van het getij. De oogopslag van een kind. Muziek uit Cuba.
Diana van Hal woont en werkt in Dordrecht.

Klik hier voor al het werk van DIana van Hal bij Kunstuitleen Alkmaar.HERMANOS, linoleumsnede op linnen
170 x 99 cm   € 1.700
huurprijs zonder sparen € 17
huurprijs met sparen € 25/maand waarvan je € 10 spaart
[foto boven]

Intervision, linoleumsnede op linnen
170 x 99 cm    € 1.700
huurprijs zonder sparen € 17
huurprijs met sparen € 25/maand waarvan je € 10 spaart
[foto onder]

Nieuw werk Denise van der Zande

06 Juni

De kunstuitleen heeft nieuw werk van Denise van der Zande in de collectie opgenomen.
Zij is vooral bekend als schilder van kleurrijke doeken met bloemen. Met forse penseelstreken zet zij op grote doeken haar kijk op een bloem neer. De compositie van het werk is weloverwogen. “Ik schilder niet zomaar een wirwar van tulpen of rozen, maar kies bijvoorbeeld bewust een invalshoek, een windrichting.” Daarmee vervolmaakt zij de opbouw van het doek. Het nieuwe werk omvat vooral schilderingen van zomerbloemen. De ene keer alleen in detail, een andere juist in een grotere bos. Hoewel de natuur in het schilderij stil staat, herken je de oorspronkelijke beweging.

Klik hier voor al het werk van Denise van der Zande bij Kunstuitleen Alkmaar.
'Zonnebloemen', olievef op doek
45 x 45 cm   € 450
huurprijs zonder sparen € 8
huurprijs met sparen € 10 per maand waarvan je € 4 spaart

[foto boven]'Cornelis van Baerle', olievef op doek
83 x 63 cm   € 950
huurprijs zonder sparen € 12,50
huurprijs met sparen € 17,50 per maand waarvan je € 7 spaart
[foto onder]

Ga terug
Vandaag gesloten

Archief nieuws 2017

Archief

2011  |  2012  |  2013  |  2017