open van 12 tot 17 uur

Kunst Lenen

Kunst lenen? Zo geregeld.

Lenen van kunst is bij ons heel gemakkelijk. Je schrijft je in, wij pakken het kunstwerk dat je wilt meenemen in met noppenfolie en het kan zo mee naar huis. 

Inschrijven

Bij het inschrijven zien wij graag een geldig legitimatiebewijs. Je betaalt € 5 inschrijfgeld. Maandelijks betaal je het abonnementsgeld met een automatische incasso, waarvoor je een machtiging tekent. Het maandbedrag is afhankelijk van de waarde van het werk dat je leent, en kan dus veranderen als je een nieuw werk uitzoekt. We hebben abonnementen waarbij je een spaartegoed opbouwt, en abonnementen zonder sparen. Het spaartegoed kun je gebruiken voor het kopen van kunst of voor cadeau-artikelen uit onze winkel. Na inschrijving kun je de kunst meteen meenemen.
Kijk hier voor deelnemersreglement voor abonnees.

Inspiratie opdoen?

Kijk naar het filmpje kunst lenen bij Kunstuitleen Alkmaar.
Met dank aan KunstNetTV.

Leen lang of experimenteer

Al vanaf € 7,00 per maand kun je kunst lenen voor je woon- of werkomgeving. Zo vaak je wilt kan je kunstwerken omruilen en je mag het werk zo lang lenen als je wilt.  

Hedendaagse kunst

De collectie van Kunstuitleen Alkmaar omvat zo’n 1500 kunstwerken van circa 350 kunstenaars: gerenommeerde kunstenaars, minder bekende kunstenaars en natuurlijk jong talent. De kunstwerken, met zorg geselecteerd op kwaliteit en verscheidenheid, vind je in uiteenlopende technieken en stijlen: foto’s, schilderijen en grafiek, maar ook beelden, keramiek en sieraden.

Nooit hetzelfde

Regelmatig verandert de collectie van de kunstuitleen van samenstelling. Kunstwerken worden door abonnees omgeruild, werken worden verkocht en nieuwe kunstwerken worden aangekocht of ingehuurd van kunstenaars.

Top