open van 12 tot 17 uur

Voortgezet Onderwijs

KIJKEN MET JE OREN

Tijdens de uitvoering van het project ‘Kijken met je oren’ ontdekt de leerling door middel van zelfgekozen muziek wat er te beleven is aan beeldende kunst.
De collectie van Kunstuitleen Alkmaar staat centraal als de leerlingen op zoek gaan naar het kunstwerk dat het best past bij hun favoriete muziekfragment. Bij binnenkomst geven wij een korte uitleg over het project, de leerling ontvangt een koffertje met daarin alles wat hij/zij voor het project nodig heeft en gaat zelf aan de gang.

Niveau: alle niveaus
Deelname: max. 16 lln.
Tijdsduur: 45 - 60 minuten

 

KUNST + CULTUUR BINNEN 1 UUR

Overal in de stad is kunst te vinden. Van architectuur tot monumenten en van sculpturen tot poëzie. En dat allemaal in verschillende maten, materialen, kleuren en vormen. In deze wandeling kom je meer te weten over de kunstwerken waar je misschien wel elke dag langskomt. Je begint bij de kunstuitleen en maakt vanaf daar een wandeling van een uur waarbij je vragen gaat beantwoorden over de kunstwerken die je tegenkomt. Niet alleen feitjes, er wordt ook naar jouw mening gevraagd.Het is ook een soort speurtocht, omdat je zelf op zoek moet naar de kunstwerken. Je eindigt weer bij de kunstuitleen.

Niveau: alle niveaus
Deelname: onbeperkt
Tijdsduur: 60 minuten

Top