open van 12 tot 17 uur

1 NOVEMBER T/M 22 NOVEMBER 2020

In het najaar van 2012 ontvangen Inge Nicole (Den Helder, 1968) en Pieter Bijwaard (Alkmaar, 1955) beiden de Rabobank Cultuurprijs: zij in de categorie Letteren en hij in de categorie Visuele Kunsten. De laureaten raken bevriend. De publicatie ‘Als morgen een mens’ is het resultaat van een vruchtbare samenwerking waarin twee kunsten op poëtische wijze zijn verenigd. Het ontwerp is van Stephan de Smet. De oplage is 100 exemplaren. ‘Als morgen een mens’ is genummerd en gesigneerd. Op zondag 1 november is het eerste exemplaar overhandigd aan de dichter Pieter Boskma.

Ter gelegenheid was een kleine tentoonstelling ingericht in de expositieruimte bij Kunstuitleen Alkmaar. Hierin waren werken te zien waar beeld en tekst, op een andere manier dan in de publicatie, zijn samengebracht. Twee nieuwe zeefdrukken zijn speciaal voor deze gelegenheid gemaakt.

Op zondag 1 november om 16 uur was de opening en spraken de laureaten. Het eerste exemplaar van de publicatie werd hierbij overhandigd aan de dichter Pieter Boskma.

Ga terug
Top