vandaag gesloten

ANA OOSTING - kinetische installatie
4, 5 en 6 september 2020
Laat je verrassen!

"Ik bekijk de wereld door een bril met verschillende glazen. door het ene kijk ik als kunstenaar. En door het andere als bioloog."
Twee wereldbeelden, die voor Ana Oosting nauw met elkaar zijn verbonden.

Geïnspireerd door de wetenschap, die voor het oog onzichtbare processen aan het licht brengt, tracht Oosting de blik van de kijker mee te nemen naar een niet-menselijk perspectief. Want, zo redeneert Oosting: “Pas als je ergens van gewaar wordt, kun je er een verbinding mee aangaan of er empathie voor voelen.”
Voor haar recente werk haalt zij haar inspiratie uit het leven in de oceanen. De vormen van plankton, hun bewegingen en hun vermogen om licht te geven, zijn het uitgangspunt van haar installaties. Ze vouwt papier, en door dit proces te herhalen krijgt papier het vermogen om op onverwachte wijze te bewegen.

Kunstuitleen Alkmaar organiseert in de zomer 2021 weer een grote buitenexpositie op het Bolwerk: TIERGARTEN, over de relatie mens-dier.
Ana Oosting zal daar te zien zijn met een indrukwekkende kinethische installatie en nu tijdens Showman's Fair alvast een teaser voor jou!

De installatie van Ana Oosting vind je op de cultuurmarkt van Showman's Fair naast de stand van Kunstuitleen Alkmaar.
De cultuurmarkt is gratis en toegankelijk zonder ticket of reservering. 
Openingstijden: 4,5 en 6 september 2020 van 9:30-18:00

Ana Oosting is op vrijdag 4 en zondag 6 september 2020 aanwezig.

 

 

Ga terug
Top