Kunstboulevard in Hal 25

Kunstboulevard in Hal 25

maandag 9 april / 2e paasdag
12 - 17

 

Traditiegetrouw gaan mensen op 2e Paasdag massaal naar de meubelboulevard. Midden op de Alkmaarse meubelboulevard in Overstad opent Kunstboulevard voor het eerst haar deuren. In HAL 25 kan men in een ontspannen ambiance niet alleen genieten van een diversiteit aan kunst, maar ook van een heerlijke paasbrunch of lekker loungen.

Speciaal voor deze dag zijn bekende kunstinstellingen uit Alkmaar en omgeving samen onder één dak verenigd om zo het publiek kennis te laten maken met een divers kunstaanbod. Projekt 072, Kunstuitleen Alkmaar, Artiance, Grafisch Atelier, Bureau Dynamiek, White Cube, Kunstinstelling, UNIT 1 en Schok (Schoorlse Kunsten) geven een voorproefje van wat men van/bij hen  kan verwachten op 364 andere dagen van het jaar. Ook meubelmakerij Rood en Bakker geeft acte de présance. 

In enorme kubussen, ontworpen door beeldend kunstenaar Jan Mors, geven zij hun visitekaartje af. Deze kubussen staan in de grotehal zodanig opgesteld als ware het 'winkelen langs de boulevard'. In elk van deze kubussen presenteert een instelling zich aan het publiek. Elke inrichting zal een knipoog maken naar de meubelboulevard, bijvoorbeeld door het befaamde schilderij boven de bank te presenteren of door installaties van meubelen.

Je hoeft geen kunstkenner te zijn om speciaal naar deze hal te komen. Kunstboulevard is juist bedoeld om met het hele gezin op een ontspannen en laagdrempelig manier van kunst en een lekker hapje te genieten. VJ Liesbeth zorgt voor relaxte muziek op de achtergrond en voor kinderen is er de mogelijkheid om in de -Kipcaravan voor Kids - te komen cartoontekenen. Zo kan men bijvoorbeeld in de kubus van Artiance zelf leren model te tekenen. De hele middag is er een 'naakt' model aanwezig. Natuurlijk wordt het winkelend publiek ook van harte uitgenodigd gewoon binnen te komen voor een kop koffie, een paasbruch of alleen om de sfeer te proeven.

 

DEEL MET VRIENDEN
FACEBOOK    |   

Ga terug

Vandaag open 12 - 17 uur

Archief

2012  |  2013  |  2014  |  2015  |  2016  |  2017  |  2018  |  2019