vandaag gesloten

18 FEBRUARI T/M 18 MAART

Inge Nicole is de auteur van De blauwdruk van Capgras.
Een roman waarin de leden van de familie Koppedraijer zich als een ander voordoen en/of zoeken naar hun eigenheid. Moeder Koppedraijer herkent mensen, dieren en dingen maar hun identiteit niet; zij heeft het syndroom van Capgras. Dochter Juliet, die beeldend kunstenaar is, rijgt haar leven met zelfgemaakte beelden aaneen. In deze expositie is te ervaren hoe een papieren personage zich buiten het boek weet te werken. Verkoopt zij lucht, baart zij blauwe baby's op doek of is haar identiteit door de auteur vormgegeven? 

De tentoonstelling met het werk van deze Juliet Koppedraijer draait om de identiteitsvragen die in de roman aangekaart zijn. Zij rijgt, als kralen aan een ketting, haar leven aaneen. Zelf direct na de geboorte weggegeven aan een pleeggezin, wil zij zich in en door beelden bewijzen, haar identiteit vaststellen. Juliet vindt zichzelf belangrijk genoeg, om zichzelf belangrijker te maken dan zij strikt genomen is, inclusief frauduleuze bewijzen van een expositie in het MOMA. In deze tentoonstelling is te ervaren hoe een personage van papier zich buiten het boek manifesteert.
Dé grote vraag blijft overeind: is de werkelijkheid in het beeld van een roman, fictie, gevat óf is de fictieve wereld tot leven gekomen? In ieder geval is de fictieve kunstenaar Juliet Koppedraijer in haar beeldend werk aanwezig, dus tot leven gekomen.
Waarschijnlijk toch wel dankzij de auteur Inge Nicole Bak.

De tentoonstelling was te zien t/m 18 maart van maandag t/m vrijdag van 9 – 17 uur, zaterdag van 12 - 17 uur en zondag van 14- 17 uur.

interview met INGE NICOLE

 

Ga terug
Top