open van 12 tot 17 uur

EXPO FYSIEKE TIJD - 4 kunstenaars
7 maart t/m 25 april 2021 bezoek op afspraak
Inspiratie uit herinneringen

Wat als je de tijd even stil kan zetten? Even vast kan houden. Dat gevoel, die gebeurtenis, dat beeld. Wat als je die onvergetelijke tijd steeds weer opnieuw kan ervaren? Kunstenaars hebben deze gave. Zij leggen niet alleen tijd vast, maar leveren er meteen een ervaring bij: een ervaring vastgelegd in een fysiek beeld.

Vier kunstenaars, Sarah Reinbold, Lisette Schumacher, Federico Murgia en Barbara Pikavet brengen met hun werk onvergetelijke herinneringen aan hun jeugd, aan muziek, licht- en ruimte-ervaringen tot leven. Laat je meevoeren door hun inspirerende werken.

Sarah Reinbold (Utrecht) maakt prachtige niet-alledaagse keramiek. Haar objecten zijn echter wel alledaags: planten, een lamp, stoel, een gieter om maar enkele voorbeelden te noemen. Maar hoe normaal haar onderwerpen ook zijn, de uitvoering is dat zeker niet. De lamp is scheef en vreemd, al haar objecten lijken te bewegen. Het zijn levende herinneringen aan haar moeder die haar op jonge leeftijd is ontvallen. Sarah kiest bewust voor keramiek en gips, materialen die makkelijk kunnen breken. De fragiliteit reflecteert nostalgie en heimwee.

Lisette Schumacher (Rotterdam) is gefascineerd door de wijze waarop de Zwitsers-Franse architect Le Corbusier in zijn ontwerpen het natuurlijk licht, dat continu van richting en kleur verandert, gebruikt om zijn gebouwen een extra dimensie te geven: een gevoel van ruimte en tijd.
In de expositie zien we schilderijen van haar waarin zij speelt met het idee van het veranderende licht. Wij zien hoe zij de verschillende lichtinvallen tot een harmonisch beeld samensmelt.
Heel ander werk van haar weerspiegelt de vormen van de nissen die Le Corbusier aanbracht in de muren van zijn eigen woning. De ruimtelijke werking, mede bepaald door de lichtinval, zien we terug in haar schilderijen, getiteld Triangular Niche.

De Italiaanse Federico Murgia (Haarlem/Amsterdam) is een multidisciplinaire kunstenaar. Zijn oeuvre omvat tekeningen, sculpturen, multimedia en lichtinstallaties. Uitgangspunt bij het maken van zijn werk is altijd hetzelfde: een ervaring te weeg brengen. Murgia bestudeert structuren en opbouw van muziek. Met kleuren, vormen en licht maakt hij een vertaalslag van muziek naar beeld en dompelt je zo onder in een soort verstilde muziekervaring.

Keramiste Barbara Pikavet (Amsterdam) tot slot voert je mee naar het begin van de eerste corona lockdown, mei 2020. Ieder jaar gaat ze in de maand mei naar haar favoriete camping en ziet daar dan de meikevers. Vanwege de lockdown en daarmee de sluiting van de campings was dat het afgelopen jaar niet mogelijk. In haar fantasie zag ze hoe de meikevers hun hele huisraad op hun rug namen en zich een weg baanden naar een corona-vrije wereld.

Boek nu! en bezoek deze expositie, met maximaal 2 personen
Mail of bel ons: info@kunstuitleen.nl of 072-5113294

De expositie is verlengd met twee weken. Oorspronkelijke einddatum 11 april. Nu 25 april.

Zondag 11 april van 15-17 uur kunstarrangement met stadsdichter van Alkmaar, Joris Brussels

 

 

 

 

Ga terug
Top