vandaag gesloten

LIESBETH VAN WOERDEN IN GESPREK MET...

vrijdag 16 juni, 23 juni en 30 juni om 16 uur

Op 3 vrijdagmiddagen gaat Liesbeth van Woerden in gesprek met een collega-kunstenaar of kunstverzamelaar uit de regio.

Publiek is daarbij van harte welkom.

Hoe staan de gesprekspartners tegenover het alledaagse: Is het alledaagse een idee-fixe? Hoe functioneren en transformeren betekenislagen? Wat geeft een (meer)waarde?

Wanneer is een schep een schep? Waar begint ‘scheppen’ en waar eindigt het?

 

Op 16 juni komt collega Helma Kuijper, beeldend kunstenaar uit Alkmaar, (www.helmakuijper.nl). Liesbeth kent Helma al 20 jaar en heeft op verschillende plekken met haar geëxposeerd. In 2021 hadden ze een atelier in hetzelfde gebouw. Helma werkt, net zoals Liesbeth, vaak met herkenbare alledaagse dingen. Maar ze werken vanuit verschillende uitgangspunten en bewandelen andere wegen. Vinden ze elkaar in een gesprek of gaan ze allebei een andere kant op?

 

Op 23 juni gaan kunstliefhebbers en verzamelaars A3 Valstar en/of Quintus van Mastrigt (www.quintusvanmastrigt.nl) met Liesbeth in gesprek. Ze kochten vorig jaar een serie blauwdrukken van haar en lieten hun kunstverzameling zien toen ze haar werk bij hen ging afleveren. In hun huis worden ze overal omringd door kunst; schilderijen, grafiek, foto’s en sculpturen. Wat doet dat met hun alledaagse bestaan? Wordt kunst decor, geeft het betekenis aan hun leven, is een kunstwerk bij het opstaan anders dan ‘s avonds?

 

30 juni komt kunstenaar en curator Jaap Velserboer praten. Jaap heeft veel bij Kunstuitleen Alkmaar gedaan. Hij weet in zijn verhalen kennis en passie voor beeldende kunst te delen met een breed publiek. Liesbeth en Jaap hebben op verschillende kunstterreinen samengewerkt. In het kader van “Scheppen” wil Liesbeth het met hem hebben over betekenissen van het alledaagse in de kunst. Waarom en hoe gebruiken kunstenaars banale, doodgewone, doorsnee, triviale materie?

Ga terug
Top