open van 12 tot 17 uur

HAAL DE ZOMER IN HUIS
11 JULI T/M 16 AUGUSTUS 2020

Je loopt weer voorzichtig op straat. Die 1,5 meter waar je rekening mee moet houden. Je kijkt anders tegen je omgeving aan, je ziet dingen die voorheen nog niet waren opgevallen. Dat ene huis dat opvalt door dat gekke torentje. Dat kleine, groene plantsoen met wel vijftig tinten groen. Het zonlicht dat met de kinderen en hun bal mee speelt.

En dan kom je bij Kunstuitleen Alkmaar, waar je kunt kijken, kijken en dan erbij denken wat je ziet. De schilderijen van de ZOMERTENTOONSTELLING trekken jou een wereld in die je nog niet eerder zag. De gekozen kunstenaars hebben met vele tinten verf in beeld gebracht wat zíj zagen toen ze om zich heen keken en doorkregen wat ze echt, ten diepste zagen. Die ervaring hangt klaar in de EXPOSITIEruimte voor iedereen die wel eens een nieuwe kijk wil krijgen op gewone dingen. Het alledaagse denken we te kennen, maar kunst, met grote of kleine /k/ is in staat je daar uit te tillen. Je te laten zien dat er méér is. Ook bij jou thuis aan de muur kun je de zomer ervaren.

Kom langs!
Wil je iets lenen of kopen? Maak dan een foto van het werk en stuur deze naar info@kunstuitleenalkmaar.nl. Wij zetten het voor je klaar en laten je weten wanneer je het op kunt halen.

Tijdens onze vakantie, 22 juli t/m 9 augustus, kun je maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur de tentoonstelling toch gewoon bekijken.

 

Ga terug
Top