open van 12 tot 17 uur

kunst in de maak: INDERJEET SANDHU

15 maart - 8 april 2023

Van 15 maart t/m 8 april werkt Inderjeet Sandhu in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar aan de installatie POWERPLAY.

Met zijn multidisciplinaire praktijk legt ontwerper en kunstenaar Inderjeet Sandhu de verborgen verhalen bloot rondom het construeren van zijn identiteit en het begrip thuis. Zijn bi-culturele opvoeding in een Indiaas huishouden in Nederland maakt dat hij vaak ervaart hoe beide culturen en hun ideologieën elkaar tegenspreken en hem buitensluiten van volledige acceptatie.

De installatie ‘Powerplay’ gaat over de verschillende soorten macht die onze samenleving vormen, zoals officiële macht, verborgen macht en onzichtbare macht. De installatie onderzoekt ook hoe verzuiling zich heeft verplaatst van de fysieke naar de digitale sfeer, met nieuwe vormen van segregatie als gevolg. De pilaren in de installatie symboliseren deze machtsstructuren en verzuiling. Ze laten zien hoe ze onze ervaringen en interacties beïnvloeden. Door de pilaren te ontdoen van hun oorspronkelijke functie en ze op verschillende manieren te presenteren waarop ze niet langer een autoritair dak dragen en ondersteunen, wordt er een landschap gecreëerd waar een nieuwe toepassing en interpretatie kan worden gegeven aan deze objecten, ergo het instituut. De speeltuin dient hier als metafoor voor een plek waar men speelt met deze pilaren van macht en de machtsstructuren die onze levens beïnvloeden.

Inderjeet zal meestal aanwezig zijn op woensdag en vrijdag. Op zaterdag 1 april om half 4 bent u welkom voor een drankje en een ontmoeting met de kunstenaar.

Ga terug
Top