vandaag gesloten

Kunstuitleen Alkmaar x Grote Kerk

24 mei t/m 7 juli 2024

Kunstuitleen Alkmaar toont in de Grote Kerk het werk van drie kunstenaars uit haar collectie. Het werk van Thomas Nondh Jansen, Guda Koster en Henk Padt vormen kleurrijke verhalen die bijna als vanzelf een gesprek met elkaar aangaan over thema’s als thuis, identiteit en gevoel.

Fotograaf Thomas Nondh Jansen (1985, Bangkok) creëert kleurrijke stillevens. Sinds zijn adoptie vanuit Thailand vormt ‘thuis’ een centraal thema in zijn werk. Met veel humor (en plakband) veranderen dagelijkse objecten in nieuwe beelden om zo onze aandacht te vragen voor de schoonheid van het alledaagse, dat waar juist vaak overheen gekeken wordt.

De strakke vormen en patronen in heldere kleurtinten in het werk van Guda Koster (1957, Alkmaar) brengt je als kijker direct in een vrolijk stemming. Door de suggestie van lichaamsdelen - armen en benen - en de juist zichtbare afwezigheid van een hoofd vraagt het werk de bezoeker om na te denken over thema's als identiteit, individualiteit en de rol van kleding in onze maatschappij.

Henk Padt (1947, Doetinchem) drukt zijn gevoelens en ervaringen uit in zijn abstracte schilderijen. Door de werkelijkheid te vervormen, te abstraheren, creëert hij in zijn werk ruimte voor de toeschouwer om zijn eigen verhaal te maken bij de strakke en kleurrijke schilderijen die tegelijkertijd zo overduidelijk het handschrift van Henk Padt in zich dragen.

 

Bezoek ook Kunstuitleen Alkmaar voor meer werk van deze kunstenaars en informatie over lenen of kopen van dit en ander werk.

 

Graag heten we je op donderdag 23 mei om 16:30 uur (inloop vanaf 16:00 uur) van harte welkom bij de opening van tentoonstelling Kunstuitleen Alkmaar x Grote Kerk. In de Consistorie van de Grote Kerk Alkmaar zal Marieke van Esch (directeur van Kunstuitleen Alkmaar) de tentoonstelling openen. Ben je erbij? Meld je aan en dan zien we je graag op 23 mei! 

Ga terug
Top