vandaag gesloten

Workshops en optredens bij de KunstKlub!

 

KunstKlub is een nieuw initiatief met als doel jongeren van 17 t/m 25 jaar te betrekken bij de kunstwereld. In elke editie willen we jongeren samenbrengen, inspireren, kunst laten ervaren en ontdekken. 

In een reeks weekenden biedt KunstKlub een programma met diverse exposities, workshops en kunstzinnige activiteiten.

Eén zaterdag en drie zondagen worden gevuld met de volgende activiteiten:

De KunstKlub wordt geopend op zaterdag 18 mei met een bandjesmiddag. De lokale bands Krappe Sokken, The Captain en Anyone Can Play Radiohead, zullen vanaf 15 uur de hal van de kunstuitleen vullen met hun muziek. Kom gezellig luisteren en genieten. Entree is vrij.

Op zondag 26 mei kun je deelnemen aan een workshop fotografie van 15 tot 17 uur, gegeven door Elodie Vreeburg. Eerst laten de deelnemers zich inspireren door de expositie ‘Uitgelicht’ in de Kunstuitleen, waarna ze een week lang met een wegwerpcamera foto’s maken, om die vervolgens op 9 juni afgedrukt exposeren.

Op zondag 30 juni kun je meedoen aan een workshop spoken word en singer-songwriting door Milou Mignon in de Kunstuitleen Alkmaar. Bezoekers van de expositie in de Kunstuitleen kunnen hun stem laten horen en verhalen delen. De middag wordt aangekleed door De Woordenschatjes en Anneleen, met muziek en spoken word.

Op zondag 7 juli ga je kijken naar de expositie Grote Kerk x Kunstuitleen in de Grote Kerk. Je laat je inspireren door de expo en gaat op zondag 14 juli van 12 tot 14 uur aan de slag met het maken van je eigen kunstwerk, met allerlei onconventionele materialen. Deze workshop wordt gegeven door Jip De Rijke, uit collectief BeCreative. Van rappen tot graffiti tot katten collages, CHIPUS is van alle markten thuis. De gemaakte kunstwerken worden later op de dag tentoongesteld voor publiek in de Kunstuitleen.

KunstKlub nodigt alle jongeren uit om gratis deel te nemen aan deze activiteiten en de wereld van kunst en kunstuitleen te verkennen. Om zeker te zijn van een plekje: aanmelden via zolaatevents@gmail.com of kom gewoon langs en laat je inspireren!

Voor meer informatie en updates over KunstKlub, bezoek instagram: @KunstKlub2024 

Ga terug
Top