vandaag gesloten

KUNSTUITLEEN - daar ga je heen!
LEZING DE WONDERE VOGELWERELD
donderdag 2 SEPTEMBER 2021 

Tijdens deze lezing neemt beeldend kunstenaar en bevlogen rasverteller O.C. Hooymeijer je mee in zijn wereld. Een wereld waarin alles draait om vogels uit de werkelijkheid en de onwerkelijkheid, en waarin realiteit en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt namelijk het motto ‘het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn'.

Tijdens de lezing maak je kennis met de kunstenaar en zijn creaties: de niet-bestaande vogels. Zo kunnen onder andere het Waals Mannetje, de Visgluiper, de Kleine en de Grote Braak, de Tweekant, de Duitse Reiger, de Oudhaan, de Blindkuif en de Bermfluiter de revue passeren. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid, alsmede de bijbehorende 'Volksvogelwijsheden' komen uitgebreid aan bod.
Speciaal aandacht wordt geschonken aan de nesten en de eieren. Wat heeft het nest van de Amerikaanse Prairiekraak te maken met pindakaas? En hoe is het mogelijk dat de Doornvleugel eieren met zeer scherpe stekels legt?

Natuurlijk draagt Hooymeijer voor uit zijn 'De Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa' en uit de 'Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa'. Deze laatste uitgave werd door de jury van de Jan Wolkers Prijs uitgeroepen tot één van de vijf mooiste Nederlandse natuurboeken van 2019!
Beide boeken zijn na afloop te koop en worden door O.C. Hooymeijer gesigneerd en voorzien van een exclusieve, niet-betstaande vogel.

Uitgebreide informatie over de kunstenaar, zijn werk en de kosten van een lezing, vind je op www.ochooymeijer.com. Hier vind je ook alle columns die hij sinds september 2020 wekelijks schrijft (én tekent) voor dagblad Trouw.

donderdag 2 SEPTEMBER 2021
aanvang  20 uur
toegang  € 5
Reserveren via info@kunstuitleenalkmaar.nl of telefonisch via 072 5113294

Ga terug
Top