KOM LANGS OP AFSPRAAK

KUNSTUITLEEN daar ga je heen!
LEZING DE WONDERE VOGELWERELD
27 februari 2020

Tijdens deze lezing neemt beeldend kunstenaar, schrijver, amateur-ornitholoog en bevlogen rasverteller O.C. Hooymeijer je mee in zijn wereld. Een wereld waarin alles draait om vogels uit de werkelijkheid en de onwerkelijkheid, en waarin realiteit en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt namelijk het motto ‘het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn'.

Tijdens de lezing maak je kennis met de kunstenaar en zijn creaties: de niet-bestaande vogels. Zo kunnen onder andere het Waals Mannetje, de Visgluiper, de Kleine en de Grote Braak, de Tweekant, de Duitse Reiger, de Oudhaan, de Blindkuif en de Bermfluiter de revue passeren. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid, alsmede de bijbehorende 'Volksvogelwijsheden' komen uitgebreid aan bod. Ook wordt speciale aandacht geschonken aan de nesten en de eieren. Wat heeft het nest van de Amerikaanse Prairiekraak te maken met pindakaas? En hoe is het mogelijk dat de Doornvleugel eieren met zeer scherpe stekels legt?

Natuurlijk draagt Hooymeijer voor uit zijn 'Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa' en uit de dit jaar verschenen 'Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa'. Deze laatste uitgave werd door de jury van de Jan Wolkers Prijs op 20 oktober jongstleden uitgeroepen tot één van de vijf mooiste Nederlandse natuurboeken van 2019! Bovendien werd De Nieuwe Gids door de Volkskrant opgenomen in de lijst van 51 beste boeken van 2019.

Uitgebreide informatie over de kunstenaar, zijn werk en de bespreking daarvan in de landelijke en regionale pers vind je op www.ochooymeijer.com.

Beide boeken zijn na afloop van de lezing te koop (graag contante betaling!) en worden door O.C. Hooymeijer gesigneerd en voorzien van een exclusieve, niet-bestaande vogel.

Donderdag 27 februari 2020
Aanvang 20 uur
Toegang gratis
Reserveren gewenst via info@kunstuitleenalkmaar.nl

Ga terug
Top