open van 12 tot 17 uur

kunst in de maak: LIESBETH VAN WOERDEN

7 juni T/M 9 juli 2024

SCHEPPEN

Wanneer is een schep een schep? Waar begint ‘scheppen’ en waar eindigt het?

Tijdens Kunst in de Maak schept Liesbeth van Woerden nieuw werk in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar.

Van Woerden heeft een fascinatie voor het alledaagse. Ze vindt het alledaagse vreselijk en intrigerend tegelijk: ondraaglijke alledaagse sleur én het alledaagse als een geruststellend ritueel. Als kunstenaar gebruikt van Woerden banale voorwerpen, handelingen, gemoedstoestanden en existentiële vragen als materiaal.

Alledaagse voorwerpen zijn verbonden aan een functie, ze zíj?n vaak hun functie. Wat gebeurt er als je de voorwerpen ontdoet van hun functie. Wat blijft er over? Hebben ze hun ‘waarde’ verloren? Kunnen ze nieuwe waarde verwerven?

Een uiteenlopende verzameling rode speelgoed scheppen vormt het uitgangspunt voor het werken bij de kunstuitleen. Speelgoedscheppen zijn eigenlijk niet geschikt om te scheppen. Het gaat bij deze scheppen om het idee van scheppen, het imiteren van een volwassen handeling, doen alsof, spelen.

Liesbeth wil publiek meenemen in haar onderzoek naar vanzelfsprekende zaken in een tumultueuze, kwetsbare wereld; experimenten met betrekking tot functionaliteit, betekenis, vorm, inhoud, context. Speelgoedscheppen, en andere alledaagse voorwerpen zullen in nieuwe gedaantes de expositieruimte vullen.

Liesbeth zal aanwezig zijn op donderdag en vrijdag. Wilt u weten of zij op andere dagen ook aan het werk is? Bel dan de kunstuitleen.

Op zaterdag 8 juli om half 4 bent u welkom voor een drankje en een ontmoeting met de kunstenaar.

Ga terug
Top