open van 12 tot 17 uur

Kunst in de Maak: MARIA BARNAS

21 okt - 12 nov 2022

Tijdens Kunst in de Maak zal dichter en beeldend kunstenaar Maria Barnas (Hoorn, 1973) werken aan experimentele botanische tekeningen die ze maakt door op zoek te gaan naar de restruimte van wat voorkomt in de natuur. Vanuit de behoefte grip te krijgen op wat het betekent dat onze natuurlijke omgeving onder druk staat en veel plant- en diersoorten verdwijnen, werkt Barnas toe naar een archief van het ontbreken. Met krijtspray die gebruikt wordt om bomen die ziek zijn of omgehakt moeten worden te markeren, ontwikkelt ze een nieuwe taal die bestaat uit letterlijke ‘omschrijvingen’.

Vragen die deel uitmaken van haar onderzoek zijn onder meer: wat beschouwen we als natuurlijk? Hoe leggen we dit vast? Kunnen we een nieuwe relatie ontwikkelen tot onze omgeving? Kan een nieuwe verbeelding van deze omgeving, een nieuwe taal, hieraan bijdragen? 

Maria is aanwezig op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen, behalve zaterdag 5 november. U kunt elke dag langskomen om te kijken.

FINNISAGE
Op zaterdag 12 november sluiten we Kunst in de Maak af met een hapje en een drankje. Inloop om 15 uur. U bent van harte welkom.

Ga terug
Top