vandaag gesloten

KUNST IN DE MAAK XIII  - Cotton Skies
Marielin Simons

10 januari t/m 19 februari 2021

KUNST in de MAAK: serie tentoonstellingen waarbij in de expositieruimte van de kunstuitleen een kunstenaar werkt aan een eigen tentoonstelling. De totstandkoming van het werk is via instagram en facebook te volgen. Kijk en laat je meevoeren in het creatieve proces!

Tijdens Kunst in de Maak XV maakt Marielin Simons een landschap: Cotton Skies, een wolkendecor van katoenen watten.
Katoen, voor iedereen een herkenbaar materiaal wat in zijn zichtbare eigenschappen veel gelijkenissen heeft met de manier waarop wij wolken waarnemen.

Ontdekken, herkennen, uitwisselen van materialen en werkwijzen die resulteren in een ogenschijnlijk, vervreemdend landschap. Als toeschouwer ben je getuige van dit ‘onderzoek’ ofwel ‘the Making of’. Marielin verhuist haar atelier en ‘fotostudio’ naar de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar en zal het maakproces van begin tot eind documenteren en zichtbaar maken.

Naast  het maakproces van dit vervreemdende landschap Cotton Skies toont zij ook een serie fotoprints getiteld Diorama’s.
Hoewel je het op het eerste gezicht niet zou zeggen, zijn het toch gefotografeerde 'kijkdozen' met wonderbaarlijke en dromerige landschappen.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan even op deze link: Fotoserie Diorama 

 

Ga terug
Top