open van 12 tot 17 uur

kunst in de maak: NELLEKE BOSLAND

10 januari - 25 februari 2024

Vanaf 10 januari 2024 werkt kunstenaar Nelleke Bosland 4 weken in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar. Ze start met een stuk tape op de muur en vloer: een rood-wit patroon als eerste interventie in de ruimte. Gedurende de maand ontwikkelt het werk zich tot een installatie die elke dag weer anders zal zijn.

Bosland gebruikt de bestaande ruimte om daar met tape, video en lichtprojecties andere, vreemde werelden te scheppen. De architectuur van het gebouw en zijn omgeving vormen de basis. Het eindresultaat en het maakproces zijn even belangrijk. Uit gesprekken met bezoekers over de betekenis van het werk en de relatie die dit heeft met de omgeving en actualiteit, ontstaan nieuwe lijnen.

Kinderen hinkelen en springen. Er zijn mensen die het zien en de lijnen vermijden. Er zijn mensen die het niet zien en erover lopen erover alsof het er altijd al was. We nodigen je van harte uit te komen ervaren hoe Nelleke de expositieruimte tot sculptuur maakt.

 

Op 11 februari sluit Nelleke haar werk af met een performance, samen met Floor Remmelzwaal, die spektakel maakt met zelf gebouwde synthesizers. Inloop om 15 uur, start om 15.30 uur.

Daarna is de expositie nog te bezoeken tot en met 25 februari.

 

Nelleke is in elk geval aanwezig op maandagen en donderdagen.

Ga terug
Top