vandaag gesloten

kunst in de maak: NELLEKE BOSLAND

vanaf 10 januari 2024

Periode: 10 januari, 4 weken werken; het resultaat te zien t/m 25 feb 2024

De openbare ruimte als canvas voor site-specifieke tekeningen met tape en video. Op straat, de ramen en de muren van een locatie. Het werk ontstaat op basis van de architectuur van het gebouw en zijn omgeving. De lijnen en vormen in de tekening hebben als basis opvallende beeldende elementen uit de architectuur.  De tape-tekening al dan niet in combinatie met videoschermen en projecties en de ruimte vormen uiteindelijk samen een sculptuur. Het werk is toegankelijk voor iedereen. Het is abstract en rijk van kleur. Kinderen hinkelen en springen, er zijn mensen die het zien en de lijnen vermijden. Er zijn mensen die het niet zien en erover lopen erover alsof het er altijd al was.

Het eindresultaat en het maakproces zijn even belangrijk. Tijdens het maken ontstaan (toevallige) gesprekken met passanten en kijkers over het maakproces en het beeldende werk, de betekenis van het werk en de relatie die dit heeft met de omgeving en actualiteit. Uit deze gesprekken ontstaan nieuwe lijnen.

Het maakproces start met een stuk tape op de muur en vloer: rood -wit patroon als eerste interventie in de ruimte. Gedurende de maand ontwikkelt het werk zicht tot een installatie en zal na elke dag weer anders zijn. Zo ontstaan al werkende letterlijk en figuurlijk verschillende perspectieven op de locatie. 'Het is allemaal waar en bij elke stap weer anders'.

Ga terug
Top