open van 12 tot 17 uur

NIET BESTAANDE VOGELS VAN
O.C. HOOYMEIJER
16 februari t/m 15 maart 2020

In deze tentoonstelling neemt beeldend kunstenaar en schrijver O.C. Hooymeijer je mee in zijn wereld. Een wereld waarin alles draait om vogels uit de werkelijkheid en de onwerkelijkheid, en waarin realiteit en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt namelijk het motto 'het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn'. 
Te zien zijn o.a het Nieuwe Nestkastgebeuren, de Surinaamse Zangvogel Vereniging, de stamboom van de Sneeuwkraak en een selectie van de orginele oliepasteltekeningen van de vogels uit zijn boek 'De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa'.

‘De Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa' werd door de jury van de Jan Wolkers Prijs op 20 oktober jongstleden uitgeroepen tot één van de vijf mooiste Nederlandse natuurboeken van 2019! Bovendien werd De Nieuwe Gids door de Volkskrant opgenomen in de lijst van 51 beste boeken van 2019.

‘Verzonnen vogels in een krankzinnige realiteit. O.C. Hooymeijer tekent en beschrijft niet-bestaande vogels die hadden kunnen bestaan.’ Kester Freriks, NRC

Witkopzwaag,  oliepastel/papier
Ingelijst (hout, whitewash, achter glas )
123 x 93 cm.

Ga terug
Top