open van 12 tot 17 uur

zomersalon ODE AAN HET LICHT

20 juli t/m 15 september 2024

 

“Zelfs het witste wit is donkerder dan het licht”,

 beeldend kunstenaar Jan Andriesse.

 

Het thema van de zomersalon van Kunstuitleen Alkmaar is dit jaar ‘Ode aan het licht’. Voor deze expositie hebben honderdveertig kunstenaars uit Alkmaar en omgeving (professioneel en amateur) werk ingebracht. Vanaf 20 juli t/m 15 september 2024 zijn de kunstwerken te bewonderen in onze expositieruimte.

Licht is een belangrijk beeldaspect in de kunst. Het zorgt ervoor dat kleuren en vormen zichtbaar zijn; het zorgt voor contrastwerking en perspectief. Licht kan ook emotionele betekenis hebben door een voorstelling meer dramatisch of juist vrolijker te maken.

Zonlicht, kaarslicht, elektrisch licht, zacht licht, warm licht, hard licht, sprankelend licht, somber licht, reflecties, de afwezigheid van licht: in de expositie zijn tekeningen, schilderijen, foto’s en driedimensionaal werk te zien die ieder op hun eigen wijze een ode brengen aan het licht.  

‘Ode aan het licht’ is de tweede zomersalon van de Kunstuitleen Alkmaar met het thema ‘Ode aan….’ . In 2023 deden ruim honderd kunstenaars mee aan de succesvolle expositie ‘Ode aan Alkmaar’.

Ga terug
Top