vandaag gesloten

STRUCTUREN
Anneke Klein l Gerda Maas
24 maart t/m 20 april 2019

GERDA MAAS
Drie elementen vormen duidelijk de basis van Gerda Maas’ werk. Zij is gefascineerd door het universum, structuren uit de natuur en de schoonheid van de wetenschap. Tijdens haar zoektochten stuit zij vaak op ‘dwarrelingen’: gaswolken, supernova’s, glinsterende druppels op een spinnenweb, wervelingen van iepenzaad, een zwerm vogels en menselijke structuren, uitvergroot door een microscoop, zoals hersencellen en longblaasjes. Al deze kleine deeltjes van een groter geheel zijn de vertrekpunten in het creatief werk. Gebruikmakend van het materiaal polymeer maakt zij objecten die als ijle nevels verstilling brengen in een ruimte, deze accentueren en verfijnen.
(Nubula X detail, foto boven)

ANNEKE KLEIN
Vanuit basale weeftechnieken creëert Anneke Klein een veelheid van vormen, texturen en structuren. Het is een groeiend proces, een onderzoek, een vertaling,  als zijnde kijken door een symbolische lens naar het alledaagse en dat wat haar raakt. Ze werkt met uiteenlopende materialen en kleuren met liefde voor eenvoud, vorm en arbeid. Zo ontstaan unieke, zowel draagbare als ruimtelijke, creaties met veelal een samenspel tussen vorm en functie.
(Monoloque, foto onder)

De opening van de tentoonstelling was op zondagmiddag 24 maart 2019. De kunstenaars vertelden in het kort iets over hun werk en materiaalkeuze.

Klik hier voor het openingswoord van Gerda Maas

Ga terug
Top