vandaag gesloten

30 AUGUSTUS T/M 25 OKTOBER 2015

Zondag 30 augustus om 16 uur opende wethouder van cultuur Anjo van de Ven de tentoonstelling VAART bij de kunstuitleen. En daarna achter het rollend kunstwerk van Benno Graas naar de buitententoonstelling op Het Bolwerk.

VAART 2015
toont monumentale kunst op één van de mooiste plekken van Alkmaar: Het Bolwerk tussen het stadskantoor en de Molen van Piet.
In de lucht, tussen de bomen, en in het water verschijnen tijdelijke kunstwerken waarvan twee speciaal voor de gelegenheid én de locatie gemaakt.
Tussen de Bergerbrug en het stadskantoor spant Chiel Kuijl een netwerk van touwen, waaraan en waarin, als een kleine vloot, witte zeilen zweven. Alsof het waterpeil 10 meter gestegen is.
Leonard van Munster, onder meer bekend van het jacht Fortuna dat in het financiële hart aan de Zuidas schipbreuk heeft geleden, neemt het water voor zijn rekening.
Om, in en tussen de bomen is werk te zien van André Pielage, Florentijn Hofman, Wouter Klein Velderman en Sander Rood. De beelden die al in het h
et park staan worden opnieuw onder de aandacht gebracht.  

BINNENVAART
In de tentoonstellingsruimte van de kunstuitleen aan de Bergerweg wordt een beeld geschetst van het fenomeen 'beweging in de kunst'. Er is werk te zien van onder meer Theo Jansen, Hans van Manen, Koen Vermeule, Theo Niermeijer en Christiaan Zwanikken. Benno Graas toont een reusachtige machine. 

Download hier de folder.....

Ga terug
Top