Nieuw werk Heleen Heintjes Nieuw werk Heleen Heintjes

Nieuw werk Heleen Heintjes

Als schilder vertaal je de wereld in je handschrift

Als schilder vertaal je de wereld in je handschrift

Beeldend kunstenaar Heleen Heintjes (schilder en kostuumontwerper voor theater en film) schildert naakten die niet realistisch zijn, nauwelijks figuratief, maar haast abstract. Haar werk kenmerkt zich door een synthese van abstracte en figuratieve beeldtaal, waarbij de organische lijnen herkend kunnen worden als een naakt, maar tegelijkertijd in een abstracte sfeer blijven. Die lijnvoering is essentieel: de gouaches en schilderijen tonen slechts contouren van het naaktmodel; op die manier daagt zij de beschouwer uit goed, dat wil zeggen nóg beter te kijken. Het gaat om de expressie en energie die het model uitstraalt: verstild, krachtig, sereen of energiek.

Heintjes werkt veelal met (gewassen) inkt in combinatie met acryl, geschilderd op handgeschept papier. Het acryl dient dan om de vorm diepte te geven, een beweging te suggereren en geeft zo extra ondersteuning aan de emotie.

Klik hier voor al het werk van Heleen Heintjes bij Kunstuitleen Alkmaar'Florence overpeinzingen'  inkt en acrylverf op handgeschept papier op canvas
90 x 160 cm   € 2.400
huurprijs € 35 per maand waarvan je € 17,50 spaart
[foto boven]

'Ada in vermiljoen'  inkt en acrylverf op handgeschept papier op canvas
63 x 43 cm   € 1.000
huurprijs € 17,50 per maand waarvan je € 7 spaart
[foto onder]

DEEL MET VRIENDEN
FACEBOOK    |   

Ga terug

Vandaag open 12 - 17 uur

Archief nieuws 2018

Archief

2011  |  2012  |  2013  |  2017