Nieuw werk Diana van Hal Nieuw werk Diana van Hal

Nieuw werk Diana van Hal

Ode aan bijzondere mensen...

Twee grote nieuwe werken van Diana van Hal die je kunt lenen (of kopen natuurlijk).

Als je voor de gigantische (170 x 100 cm) linoleum-prints van Diana van Hal (1954) staat, denk je direct: Afrika, ruimte, schematisch, herhaling van patronen. Bovendien valt op dat de afbeelding niet op de ‘goede’, witte kant van het linnen staat, maar op de niet gebruikelijke beigekleurige achterkant. Dit laatste creëert een rustige, ingetogen uitstraling. Een bijzondere want afwijkende techniek voor een bijzonder onderwerp.

Op de twee nieuwe werken Intervision en HERMANOS zijn figuren te zien die herkenbaar vrouwelijk zijn, maar tegelijkertijd anoniem, omdat zij geen gezicht en gelaatsuitdrukking meekrijgen. De betekenis van de linoleumsnede ligt verborgen in het totaal, is niet gerelateerd aan herkenbare individuen.

Van Hal zelf verwoordt het als volgt: ‘Ik houd van het bijzondere. En het bijzondere, dat is voor mij exotisch, en exotisch is voor mij alles wat ik hier in Nederland niet zomaar om me heen kan vinden. Ik kan niet goed uitleggen waar dat gevoel vandaan komt. Wel weet ik, dat ik als kind al ongelofelijk nieuwsgierig was naar mensen en dieren uit Afrika en andere verre landen en daar alles over wilde weten. In mijn werk zie je een reflectie van deze belangstelling voor het andere, het anders zijn’.

Haar inspiratie wordt gestimuleerd door de diepe schaduwen van de Afrikaanse zon op de zanderige paadjes in afgelegen gebieden. De ritmes van het getij. De oogopslag van een kind. Muziek uit Cuba.
Diana van Hal woont en werkt in Dordrecht.

Klik hier voor al het werk van DIana van Hal bij Kunstuitleen Alkmaar.HERMANOS, linoleumsnede op linnen
170 x 99 cm   € 1.700
huurprijs zonder sparen € 17
huurprijs met sparen € 25/maand waarvan je € 10 spaart
[foto boven]

Intervision, linoleumsnede op linnen
170 x 99 cm    € 1.700
huurprijs zonder sparen € 17
huurprijs met sparen € 25/maand waarvan je € 10 spaart
[foto onder]

DEEL MET VRIENDEN
FACEBOOK    |   

Ga terug

Vandaag open 12 - 17 uur

Archief nieuws 2018

Archief

2011  |  2012  |  2013  |  2017