open van 12 tot 17 uur

DE KUNSTUITLEEN STEUNEN?

wordt donateur

Draagt u de beeldende kunst een warm hart toe? Denk dan eens aan een donatie aan Kunstuitleen Alkmaar. Dé plek in Alkmaar waar iedereen hedendaagse beeldende kunst kan lenen, kopen en beleven.

Wij zijn er van overtuigd dat kunst het leven van mensen kan verrijken, troost biedt, blij maakt en bijdraagt aan nieuwe inzichten in de wereld om je heen. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen in Alkmaar en omgeving kennis laten maken met hedendaagse beeldende kunst. Hiervoor wordt hoogwaardige kunst uitgeleend en verkocht tegen een betaalbare prijs. Daarnaast organiseren wij allerhande activiteiten. Denk aan exposities, lezingen, rondleidingen en optredens. Ook workshops voor primair en voorgezet onderwijs vormen een belangrijk onderdeel van onze activiteiten.

Met het opnemen van kunstwerken in onze collectie en met de exposities geven we kunstenaars een podium om hun werk te laten zien. De verkoop en het uitlenen van het werk draagt bij aan hun inkomen.

Vanaf € 2,50 per maand kunt u al donateur worden. Mail ons als u ons wil steunen.

 

Donatie en de fiscus

Kunstuitleen Alkmaar (Stichting Beeldende Kunst Noord-Kennemerland) heeft de Culturele ANBI-status. Dat betekent dat u als donateur een extra giftenaftrek hebt. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
U kunt meer lezen over het aftrekken van giften op de site van de belastingdienst

 

U kunt ons ook vinden in de lokale goede doelen gids.

Ga terug
Top