open van 12 tot 17 uur

MORITZ EBINGER
DINOBOT

De wereld van Moritz Ebinger wordt bevolkt door amoebe-achtige wezens en zelf verzonnen dieren. De enkele keer dat Moritz bestaande dieren uitbeeldt zien die er wel heel wonderlijk uit door het materiaal dat hij kiest en de techniek die hij toepast. Zo maakte hij een neushoorn van platen karton en werd Willy, de zielige ijsbeer uit Bern, opgebouwd uit grove stukken piepschuim en in België hangt een skelet van een zelfverzonnen dino. Tijdens #TIERGARTEN zien we Ebinger’s ‘Dinobot’: schuim en polyester op staal, een gigantische vogelpoot. Oud en verweerd met mos op de flanken. Het staat symbool voor de evolutie en voor het uitsterven der soorten.

Sinds 1985 werkt Moritz, van origine Zwitsers, als beeldende kunstenaar in Nederland en volgde onder andere de opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende kunsten in Amsterdam. Dankzij de vrijheid die het kunstenaarschap hem biedt, kan hij met alle materialen en uitingsvormen experimenteren. En hij laat werkelijk geen mogelijkheid onbenut: van Knäckebröd, dans, inkt, performance, paardenbotten, pinautomaat, radio, tekenen, theater, papier, goud, koper, onderwaterfotografie, internet, tot neon, film en water. Ebinger werkt, organiseert en exposeert graag. Hierbij laat hij zich niet beperken tot één soort ruimte. Hij exposeert en uit zich op verschillende plekken; zowel in het theater, op straat, in museums als bij kunstenaarsinitiatieven.

Over de rol van kunst in de samenleving zegt Ebinger: “Ik ben me ervan bewust dat men met kunst geen oorlog, honger en ellende kan uitbannen. Wel weet ik dat analfabetisme, apathie en domheid een voedingsbodem hiervoor zijn. Daarom hecht ik er veel waarde aan dat de inhoud, de ziel en de poëzie van mijn kunst goed overkomen. Omdat mijn werk plekken in het hoofd, de buik, de onderbuik en het merg van de toeschouwer raakt, of inspireert, kan kunst een stap in de goede richting betekenen.”

Volg Moritz Ebinger

WEB, FACEBOOK, INSTA

 

Ga terug
Top