t/m 8/8 alleen ZA en ZO open

EXTRA’s in de stad rond #TIERGARTEN

Een aantal grote culturele instellingen van Alkmaar sluiten aan bij (het thema van) de tentoonstelling #TIERGARTEN. Laat je dus nog meer verrassen in de stad!

De Grote Kerk

In de Grote Kerk is tijdens #TIERGARTEN de tentoonstelling Dressed for Paradise met werk van Roos Holleman te zien.

Immense abstracte sierduiven en bonte fruitduiven wisselen elkaar af in een dans van vorm en kleur. In haar nieuwe serie tekeningen toont beeldend kunstenaar Roos Holleman (Tilburg, 1989) de veelzijdige schoonheid van de duif. Het larger than life formaat van de tekeningen laat je volledig opgaan in de details van deze vogels. Het zachte pastelkrijt benadrukt de tactiele stoffelijkheid van hun veerdracht. De zwevende compositie, zonder omgevingsruis, roept de vraag op of de vogels levend of dood zijn.

Te zien tot en met 12 september 2021. De kerk is van dinsdag tot en met zondag geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur. De kerk is gratis toegankelijk, wel vragen we bezoekers om in lijn met de coronaregels een tijdslot te reserveren om de tentoonstelling te bekijken.

Voor meer info op de website van de Grote Kerk.

Bibliotheek Alkmaar

TIERGARTEN IN PAKJES KUNST in de kunstautomaat in Bibliotheek Alkmaar centrum

Tijdens de buitenexpo #TIERGARTEN zijn twee rijen van de Pakje Kunst-automaat in Bibliotheek Alkmaar centrum gevuld met kunstwerken die aansluiten op dit thema.

Je kunt verrast worden door onder andere kraaien en vissen in grafiek van Rob Komen en Charlotte Samuels, fantasiedieren in typografiek van Harm Noorhoorn, vogels in collages van Herma Starreveld en leeuwen in gemengde techniek van Nicole de Vries.

Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit een oude mechanische sigarettenautomaat voor slechts € 4,-.

In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen. De Pakje Kunst automaat is te vinden in de Bibliotheek van Alkmaar Centrum, onder de grote trap naast de ingang. Leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te geven. Neem hiervoor 2 x 2 euromunten mee.

Maar: pas op. Kunst kan verrassen, verwarren, ontroeren, irriteren, etcetera. Om haar ten volle te bevatten heeft kunst een incubatietijd.

Openingstijden Bibliotheek Alkmaar Centrum vind je hier.

EXPO in Het Kruithuisje

Ook Galerie Het Kruithuisje, op het Bolwerk, sluit met exposities aan bij #TIERGARTEN. In juli en augustus zijn er speciale tentoonstellingen van kunstenaars die dieren centraal zetten in hun werk. Kijk voor actuele informatie op de agenda van het Kruithuisje.

Ga terug
Top