open van 12 tot 17 uur

VOOR IEDEREEN DE KUNSTUITLEEN
LAURENS TEN DAM WIELRENNER

Laurens, professioneel avonturier, eindbaas Live Slow Ride Fast Podcast / koffiemerk LTD Gravel Grinder / kledinglijn LSRF, voormalig profwielrenner.

Laurens ten Dam koos voor New York van Jonathan Leih (een robot gevormd vanuit de karakteristieke gebouwen van New York).

Waarom heb je dit kunstwerk gekozen?
Ik twijfelde nog tussen twee werken, maar deze vonden mijn zoons het coolst. We zijn veel in New York geweest, dus we hadden er meteen een klik mee. Het kunstwerk is zwart-wit en heel strak, dat vind ik mooi. We hebben gelijk op de site van de kunstenaar gekeken, heel leuk dat je daar kunt zien welke gebouwen hij precies heeft afgebeeld.

Waar komt het kunstwerk te hangen?
Eerst in onze woonkamer, maar straks in de nieuwe uitbouw. Het deel waar het werk dan komt wordt een echt mannendomein. Het zal daar goed passen bij de bank waar we lekker gaan gamen en naar wielrennen kijken.

Wat heb jij met kunst?
Mijn vrouw en ik waren vroeger altijd lid van de Kunstuitleen Maastricht, dat hadden we als cadeau gekregen bij ons huwelijk. Toen we veel gingen reizen hebben we ons tegoed ingewisseld voor een mooi kunstobject, een tafel-beeldje. Daar hebben we altijd heel veel plezier van gehad. Nu we gesetteld zijn in Alkmaar en ons huis gaan verbouwen vonden we het weer tijd om een mooi werk te lenen.

Wat zou je je vrienden vertellen over de Kunstuitleen Alkmaar?
We waren erg verrast door de werken hier. Er is veel keuze, dus het is wel erg moeilijk kiezen. Ze hebben hier een moderne collectie met veel afwisseling.

Luisteren naar Laurens’ podcast? Dat kan hier.

Ga terug
Top