open van 12 tot 17 uur

BUITEN EXPO #TIERGARTEN 
BEELDEN op het BOLWERK 
27 juni t/m 12 september 2021

Deze zomer treedt Kunstuitleen Alkmaar weer naar buiten met TIERGARTEN, de derde beeldende kunstmanifestatie op het Bolwerk in Alkmaar. Getoond worden beelden, installaties en bewegend beeld in uiteenlopende materialen, technieken en formaten, van hoge artistieke kwaliteit.

Hedendaagse kunst, gratis toegankelijk voor iedereen, laagdrempelig gepresenteerd tussen de Molen van Piet en het Zevenhuizen bij de Bergerbrug.

Kunstenaars verbeelden de relatie tussen mens en dier. Hoe is die veranderd in de loop der tijden? En wat staat er verder te gebeuren? Wordt een andere levensvorm overheersend, smelten mens-dier-soorten samen, wint Artificial Intelligence? Moeten wij vrezen dat we de langste tijd als superpredator achter de rug hebben, met het Covid19-virus dat zich vrijelijk over de wereld verspreidt? In TIERGARTEN doen kunstenaars verslag, treden op als visionairs en brengen hoop en vrees.

Het wordt weer een geweldige kunstmanifestatie. Eerdere door Kunstuitleen Alkmaar georganiseerde tentoonstellingen op deze zelfde plek waren VAART in 2015 en BEDE-VAART in 2018. 

Deelnemende kunstenaars:

Circus Andersom
Moritz Ebinger
Bram Ellens
Bethany de Forest
OC Hooymeijer
Catinka Kersten
Erik Mattijssen
Leonard van Munster
Ana Oosting
Tanja Smeets
Liesbeth van Woerden

Bijgaande foto: kinetische installatie van ANA OOSTING

Kijk ook even naar onze speciale #TIERGARTEN pagina

#TIERGARTEN wordt georganiseerd door Kunstuitleen Alkmaar
Curator: Jaap Velserboer
Deze buitenexpositie wordt mede mogelijk gemaakt: door Gemeente Alkmaar, Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting Sanegeest en het Victoriefonds.

 

 

 

Ga terug
Top