KOM LANGS OP AFSPRAAK

BUITEN EXPO op het BOLWERK 
27 juni t/m 12 september 2021

Van 27 juni t/m 12 september 2021 treedt kunstuitleen Alkmaar weer naar buiten met TIERGARTEN, de derde beeldende kunstmanifestatie op het Bolwerk in Alkmaar. Getoond worden beelden, installaties en bewegend beeld in uiteenlopende materialen, technieken en formaten, van hoge artistieke kwaliteit.

Hedendaagse kunst, gratis toegankelijk voor iedereen, laagdrempelig gepresenteerd tussen de molen van Piet en het Zevenhuizen, bij de Bergerbrug.

Kunstenaars verbeelden de relatie tussen mens en dier. Hoe is die veranderd in de loop der tijden? En wat staat er verder de gebeuren? Wordt een andere levensvorm overheersend, smelten mens-dier-soorten samen, wint Artificial Intelligence? Moeten wij vrezen dat we de langste tijd als superpredator achter de rug hebben, met het Covid19-virus dat zich vrijelijk over de wereld verspreidt? In TIERGARTEN doen kunstenaars verslag, treden op als visionairs en brengen hoop en vrees.

Het wordt weer een geweldige kunstmanifestatie. Eerdere door Kunstuitleen Alkmaar georganiseerde tentoonstellingen op deze zelfde plek waren VAART in 2015 en BEDE-VAART in 2018. 

In de aanloop naar TIERGARTEN worden verschillende activiteiten in onze Kunstuitleen georganiseerd.
We houden je op de hoogte.

De eerste was te zien op 4,5 en 6 september: een preview op 'Tiergarten' op de gratis toegankelijke cultuurmarkt van Showman's Fair met een kinetische installatie van ANA OOSTING.

 

 

Ga terug
Top